Siirry suoraan sisältöön

Vapauden koreografia-lyhytkurssilla tutkitaan itseä liikkeen kautta ja nautitaan tanssin ilosta! Sopii kaikille.

Kaipaatko inspiraatiota, iloa ja liikkeen hurmaa? Tanssi ja tutki itseäsi maailmalta tuotujen inspiroivien harjoitusten avulla! 

Nyt on tiedossa täysin uutta niille, jotka haluavat tanssia ja tutustua erilaisiin puoliin itsessään liikkeen kautta. Tämän työpajan tanssi vapauttaa kehoa, oloa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Opit tutustumaan erilaisiin puoliin itsessäsi vapaan ja ohjatun liikkeen avulla. 

Joogastudio Oulun Hanna Ojala on monen alan taiteilija ja intohimoinen tanssija sekä ohjaaja. Hän on kiertänyt harjoittelemassa mm. Gaga-tanssin kehittäjän Ohad Naharinin retriiteillä Italiassa. Tällä kurssilla on tiedossa sieltä ja muualta opittuja harjoituksia ja uutta tanssin liikkeen inspiraatiota. 

Kurssi pidetään Oulussa ensimmäistä kertaa ja on täysin uutta Hannalta.

Suosittelemme kurssia lämpimästi kaikille, jotka tykkäävät tanssia vapaasti ja haluavat inspiroivia ja mielenkiintoisia harjoituksia. Erityisesti metodit ja harjoitukset Gaga-tanssin maailmasta ja inspiraatio Empty Body-liikekielestä tulevat tutuiksi tällä kurssilla. Kun ne yhdistetään Hannan sydämelliseen läsnäoloon ja laajaan osaamiseen vapaan ja terapeuttisen tanssin maailmasta, tulee tästä tanssimatkasta ja lyhytkurssista inspiroiva, ihana ja mieleenpainuva. 

Vapauden koreografia-tiiviskurssi (4 kertaa) torstaisin 25.4. alkaen klo 18.00-19.30

Oletko aina halunnut tanssia, mutta koreografiat tuntuvat hankalilta ja ennalta määrätyt askeleet ahdistavilta? Kaipaisitko lisää sisältöä omaan vapaaseen tanssiisi? Tuntuisiko kutkuttavalta haastaa itseään kokeilemaan jotain aivan uutta? Tämä tiiviskurssi on juuri sinulle!

Tällä kurssilla saat liikkua täysin omalla tyylilläsi, mutta liikkeen kipinäksi annan sinulle impulsseja, joista ammentaa. On jännittävää huomata, miten rajat saattavat vapauttaa aivan uudenlaisen liikekielen tutkimiselle, ja järjestys auttaa löytämään jotain tuoretta ja innostavaa. Tällä kurssilla emme hikoile otsa kurtussa vaan pyrimme palaamaan tanssin riemun ja nautinnollisen haastavuuden alkulähteille. Harjoitukset ovat saaneet inspiraationsa Gaga-tanssityylistä sekä Empty Body-metodista.
 
Tällä tiiviskurssilla tanssimme yhdessä, muttemme varsinaisessa kehollisessa kontaktissa. Opettelemme myös katsomista ja katsottavana olemista, mutta siitäkään ei tehdä suurta numeroa vaan etenemme aktiivisuuden ja ilon kautta. Ryhmässä on mukavinta kulkea yhteistä matkaa, joten jokaisella kerralla on suositeltavaa olla mukana, mutta ryhmään voi hyvin tulla, vaikka jokin kerta jäisikin väliin.
 
Tule siis tutkimaan omia askeliasi! Olet lämpimästi tervetullut mukaan juuri sellaisena kuin olet! Sinulla ei tarvitse olla aiempaa tanssitaustaa osallistuaksesi, mutta jo pitkään tanssineenakin saat varmasti kurssilta uusia oivalluksia.

Tiiviskurssin ohjaa Hanna Ojala. Minimiosallistujamäärä kurssin toteutumiseen on 5 henkilöä, kurssille mahtuu maksimissaan 12 henkilöä. Kurssin ohjaus on traumasensitiivistä.

Ohjaajasta

Työpajan ohjaaja Hanna Ojala on paitsi monialainen taiteilija myös kouluttautunut muun muassa tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaajaksi ja rentoutusohjaajaksi. Hän on pitänyt (Joogastudio Oululla) työpajoja tanssista äänenkäyttöön ja rentoutuksesta kehotietoisuuden kasvattamiseen. Hanna on pitkän omakohtaisen kokemuksensa kautta tutustunut erilaisiin itsetuntemus- ja hoitomenetelmiin, joista toimivimpina käteen ovat jääneet kehollisuuteen ja sen turvalliseen kokemiseen pohjaavat metodit. Jokaisen osallistujan rajojen kunnioittaminen sekä työskentelyn turvallisuus ovat hänelle ensisijaisen tärkeitä. Jokaisella pitämällään tunnilla Hanna pyrkii olemaan täysin rehellinen ja avoin niin itselleen kuin muille osallistujille sekä vallitsevalle hetkelle, mikä luo osaltaan edellytykset vapauttavalle itsetutkimusseikkailulle ja herkistävälle vuorovaikutukselle.

HUOM! Mikäli innokkaita osallistujia löytyy, on suunnitelmissa kuvata halukkaiden kanssa lyhyt tanssielokuva hyödyntäen kurssilla syntyneitä oivalluksia erillisenä yhdessä sovittuna ajankohtana (sään salliessa luonnon helmassa). 
 
P.S. Kurssi alkaa klo 18.00 mutta tila aukeaa jo klo 17.30, mistä lähtien voit saapua vapaasti ja asettua oman itsesi äärelle juuri haluamallasi tavalla (vaikkapa teekupposen kanssa tanssahdellen).
 
P.P.S. Huomaa yhteistarjous (molemmat kurssit yhteensä 140€), mikäli haluat osallistua sekä tälle että tätä kurssia edeltävät neljä torstaita kattavalle Aktivoiva rentoutus-kurssille!
 


Mitä:
Vapauden koreografia-tiiviskurssi

Milloin: Torstaisin 25.4., 2.5., 9.5. ja 15.5. klo 18.00-19.30
Missä: Kummituskabinetissa ravintola Rauhalan yläkerrassa (Mannenkatu 4)
Mukaan: Mukavat liikkumiseen sopivat vaatteet ja vesipullo.
Ilmoittautuminen ja hinta: Kurssin hinta on 80€. Kurssi laskutetaan kokonaisuudessaan ensimmäisen kurssikerran jälkeen.

Sitovat ilmoittautumiset 
viimeistään 22.4.2024 sähköpostitse osoitteeseen hanna.mari.ojala (at) gmail.com

Kurssin järjestäjä:
Hanna Ojala (yhteistyössä Joogastudio Oulun kanssa).
Lisätietoja: Älä turhaan jää miettimään, mikäli jokin askarruttaa, vaan ota muitta mutkitta yhteyttä sähköpostitse ylläolevaan osoitteeseen.

Kurssi Facebookissa: 
https://www.facebook.com/share/9F8ShfrKndENgh72/?mibextid=9l3rBW

Ilmoittaudu mukaan nyt!
Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen:
hanna.mari.ojala (at) gmail.com