Siirry suoraan sisältöön

Opettajat

Joogastudio Oulun opettajakunta koostuu alansa asiantuntijoista, jotka sattuvat myös olemaan varsin miellyttäviä ja inspiroivia persoonia. Täydennämme tiimiämme ajoittain. Tällä hetkellä joukkoomme kuuluu kolmetoista opettajaa, joista suurin osa opettaa meillä vakituisesti.

Matti

Jos emme vielä ole tuttuja niin lämmin tervehdys sinulle.  Olen Matti Pääaho — Joogastudio Oulun perustaja. Olen opettanut tuhansia joogaoppilaita urani aikana pääsääntöisesti Oulussa ja olen ollut vierailevana opettajana lukuisilla  joogakouluilla ja isoilla joogafestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

Pidin lähes vuoden kestävän tauon joogan opettamisesta koronan jälkeisestä työuupumuksesta johtuen ja nyt olen palannut opettamaan Ouluun. Tauon aikana kävin seitsemän kuukauden toipumis-, oppimis- ja inspiraatiomatkalla väli-amerikassa.

Matti on itse kiinnostunut joogan henkisestä polusta jo 16 vuotiaana. Fyysisen joogan aloitin astanga joogasta. Olen itse liikkunut koko elämäni ja liikuttanut hymy huulessa muita ihmisiä jo yli 20 vuoden ajan. Siirryin tanssinopettamisesta jooganopettamiseen kolmekymppisenä vuoden kestäneellä maailmanmatkalla, jolla sukelsin entistä syvemmälle joogan, meditaation ja henkisten harjoitteiden maailmaan muun muassa Pohjois-Thaimaassa, Balilla ja Intiassa. Intiassa kävin pitkän joogaopettaja- ja joogaterapiakoulutuksen. Intialainen opettajakoulutus pohjautui voimakkaaseen klassiseen hatha joogaan. Myöhemmin olen syventänyt oppejani muissa opettajakoulutuksissa ja opiskelen lisää jatkuvasti. Minulle on kertynyt paljon kokemusta monesta eri joogatyyleistä, joita opetan. Merkittävimpinä opettajina polullani ovat olleet Bharath Shetty, Mark Whitwell ja Janne Kontala.

Opettajana oppilaani sanovat minun olevan hyvin perinpohjainen. Opettamassani joogassa korostuu linjausten ja tekniikoiden oikein tekeminen sekä kehon luonnollisten reaktioiden hyödyntäminen hyvinvointia parantaen. Turvallisuus ja kierrosten vähentäminen ja terveyshyödyt ovat siis avainasemassa.  Pitkä opetustaustani, maanläheinen otteeni ja positiivinen asenteeni tekevät tunneista erityisiä, nautittavia ja kenen tahansa helposti aloitettavia. Olen ”virallisesti” E-RYT500-sertifioitu (kouluttaja-tason) joogaopettaja. Olen myös sertifioitu TRE® ohjaaja sekä olen kouluttautunut thai-jooga-hierojaksi.

Opetan hatha-, flow-, yin-joogaa sekä vedän erilaisia erikoiskursseja monista teemoista.

Odotan opettamista joka viikko — inspiroituneena ja avoimena aidosti nauttimaan ohjaamisesta ja opettamisesta.

Anna-Maija

Anna-Maija Kiviniemi on fysioterapeutti, joka löysi joogamaailman 2012 kaivatessaan urheiluharjoitteluunsa tasapainoa. Harjoittelun muuttuessa dynaamisesta rauhallisempaan hän löysi yin joogan, joka vei mukanaan ja eteenpäin vauhdilla. Anna-Maija valmistui keväällä 2018 kansainvälisestä RYT200-opettajakoulutuksesta, jonka myötä hän erikoistui nimenomaan yin joogaan. Lisäksi hän on käynyt Valviran hyväksymän fysioterapeuttisen akupunktiokoulutuksen ja kehittänyt ainutlaatuisen AcuYin-metodin. Terapeuttisen taustansa lisäksi Anna-Maijasta voi aistia muinaisen tietäjänaisen. Saatat kuulla meridiaanien ja faskialinjojen lisäksi hänen tunneillaan luontoyhteydestä, muinaisesta suomalaisesta mytologiasta ja Kalevalastakin, joista hän ammentaa inspiraatiotaan. Voit olla varma hänen raudanlujasta ammattitaidostaan tunneilla, joilla jokainen löytää yksilöllisen anatomiansa mukaiset turvalliset harjoitustavat ja pääsee tutustumaan syvemmälle itseensä. Anna-Maijan mukaan joogan harjoittelu vie askeleen eteenpäin jokaisen omalla matkalla, jolla oppaana toimivat kehon ja mielen viestit.

Anna-Maija opettaa Joogastudio Oululla flow- ja yin-joogaa sekä vetää AcuYin-kursseja.

Ari-Pekka

Ari-Pekka Skarp on työskennellyt kehon ja mielen parissa viime vuosituhannelta alkaen kamppailulajien, meditaation, taolaisten harjoitusten ja joogan parissa. Opetuskokemusta hänellä on lajeista 15 vuoden ajan muun muassa meditaatio ja mindfulness opettajana sekä tuoreimpana joogan opettajana. Ari-Pekka on myös psykologi sekä kirjailija ja on hiljattain julkaissut teoksen Mielen Laboratorio. Ari-Pekan inspiraatio ja kiinnostus on tullut sisäisestä työskentelystä. Erityisesti häntä viehättää suoran yhteyden hakeminen siihen joka kokee, elää ja havainnoi tätä maailmaa. Sisäisen työskentelyn muodot yhdistettynä fyysiseen harjoitteluun ovat tuoneet minulle kaikkein mielenkiintoisimmat haasteet. Joogassa nämä yhdistyvät upealla tavalla – fyysinen ja henkinen, ulkoinen ja sisäinen työskentely. Ari-Pekka on suorittanut kansainvälisen RYT-200 joogaopettajakoulutuksen.

Ari-Pekka opettaa meillä Soturijoogaa miehille.

Eleni

Eleni Mizaras on mahtavan rento ihminen ja innokas joogapolun kulkija ja opettaja. Vuonna 2004 erilaiset joogakokeilut vetivät Elenin pienen etsiskelyn jälkeen astangajoogan pariin, joka tuli jäädäkseen. Astangajoogan lisäksi Eleni on perehtynyt slow joogaan Janne Kontalan ja Emma Silventoisen koulutuksessa, josta hän valmistui joogaopettajaksi (RYT200) vuonna 2017. Keskustellessa Elenin kanssa joogasta huomaa heti, miten suuri intohimo hänellä on asanoita, tarkkoja linjauksia ja turvallisuustekijöitä kohtaan. Itse hän haluaa korostaa turvallisuuden lisäksi tasa-arvoista vuorovaikutusta oppilaan kanssa. Hän on opettajana opas oppilailleen, joogan suurin opettaja löytyy hänen mielestään jokaisen itsensä sisältä – tosin ei kovin helposti. Siksi hän kannustaa ja johdattaa oppilaitaan saavuttamaan oivalluksia omakohtaisilla tutkimusmatkoilla joogan maailmaan. Syvällisen joogan tuntemisen lisäksi Elenistä löytyy mitä mahtavin rempseä persoona, jonka tunneilla on helppo viihtyä!

Eleni opettaa Joogastudio Oululla hatha-joogaa.

Jenni-Sisko

Jenni-Sisko Kurttila on aito, positiivinen ja intuitiivinen joogaopettaja (RYT-200), elämänvalmentaja sekä hortonomi, jolla on laaja elämänkokemus ja palava tahto auttaa. Hän on omistanut elämänsä henkisen hyvinvoinnin ja kokonaisvaltaisen elämänlaadun kehittämiselle sekä itsetietoisuudelle. Ensimmäisen askeleen joogapolulle hän otti vuonna 2000, mikä oli rakkautta ensiasanasta. Jooga toi suurenmoista ja pitkään kaivattua apua sikiövaiheessa kehittyneeseen skolioosiin, joten selän hyvinvoinnilla on suuri asema Jenni-Siskon tunneilla. Hän on erikoistunut hidastempoiseen ja meditatiiviseen joogaan, jossa keskitytään lempeään kehon avaukseen ja vahvistamiseen, hengittämiseen sekä mielen laajentamiseen. Jenni-Siskorohkaisee oppilaitaan kuuntelemaan omaa kehoa ja kehittämään tietoisuutta jokaisessa hetkessä.  

Jenni-Sisko opettaa Joogastudio Oululla lempeää hathaa, flow-joogaa ja palauttava & rentouttava joogaa.

Joonatan

Joonatan on Matti Pääahon yksi ensimmäisistä oppilaista. Vuosien joogaharrastuksen jälkeen hän hakenut oman opettajakoulutuksensa Balilta. Balilla  hän opiskeli House of Om koulussa Rohil Jethmalanin sekä Peewee Sanchesin alaisuudessa kansainvälisen RYT200 joogaopettajakoulutuksen. Hänen painopisteenä ovat hatha-, astanga- sekä flow-joogatyylit. Joonatanille joogassa on tärkeää meditatiivisen flow-tilan löytäminen erilaisten asana-kokonaisuuksien kautta. Täysi läsnäolo joogaharjoituksessa on tärkeämpää kuin tavoitteelliseen suorittamiseen tai näyttäviin jooga-asanoihin pääseminen. Joonatanin opetuksessa toistuvat hengityksen ja oman kehon sekä mielen jatkuva tietoinen tarkkailu sekä itsensä hyväksyminen. Joonatanin joogassa niin raskaat kuin kevyetkin asanat ovat kaikki oleellisia osia tiellä oman kehon ja mielen syvempään ymmärtämiseen. Joonatan on myös mindfulness-meditaatio-ohjaaja Solterrenon Mindful Academystä ja siellä Bodhin Philip Woodwardin opastamasta MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) -metodista.

Joonatan opettaa Joogastudio Oululla Soturijoogaa miehille kurssia.

Hanna

Hanna Ojala on ihastuttava monialainen taiteilija, joka on tanssinut koko elämänsä. Hän on kulkenut pitkän tien supersuorittajasta elämästä nautiskelijaksi erityisesti luovuuden ja erilaisten luovien kollektiivien sekä joogan ja runouden kautta. Hanna on myös kouluttautunut sekä tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaajaksi, VitalDanza-ohjaajaksi että rentoutusohjaajaksi. Lisäksi hän kiertää jatkuvasti maailmaa imemässä uutta oppia ja avartamassa näkökulmiaan. Jokaisella pitämällään tunnilla Hanna pyrkii olemaan täysin rehellinen ja avoin niin itselleen kuin muille osallistujille sekä vallitsevalle hetkelle, mikä luo osaltaan edellytykset vapauttavalle itsetutkimusseikkailulle ja herkistävälle vuorovaikutukselle. Edellä mainittujen asioiden lisäksi Hannalla on jalat lujasti maassa ja hän luo työpajojen osallistujille turvallisen ilmapiirin. Opettajana hän on inspiroiva ja saa aikaan ihmisissä ihania muutoksen taikoja.

Hanna vetää Joogastudio Oululla Total Reset -syvärentoutustunteja ja Mindful Motion – luovan liikkeen kursseja.

Hannele

Hannele Savela on kiinnostunut lukuisista eri tyylisuunnista aina dynaamisesta ja voimakkaasta joogasta lempeään joogaan. Hannelen joogapolku alkoi kymmenen vuotta sitten pikkuhiljaa vuosien tanssi- ja ryhmäliikuntaharrastuksen jatkumona. Polun suunnan selkeydyttyä se laajeni tuttavien ja kollegoiden pyynnöstä myös opetuksen pariin, sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen joogassaan painotetaan yksilöllisyyttä ja lempeyttä sekä luottamusta kehon tuntemusten ja viisauden johdatukseen. Hannelelle jooga on elinvoiman ja elämänilon lähde, joka ulottaa positiiviset vaikutuksensa myös maton ja joogastudion ulkopuolelle. Häntä inspiroi joogan monitahoisuus mielen, kehon ja hengityksen yhdistävänä harjoituksena.  Hannelen huikea energia ja rakkaus joogaan tempaavat mukaansa ja löydät hänen tunneillaan joogaharjoitukseesi kipinän, joka saa sinut säteilemään! Hannele on suorittanut kansainvälisen  RYT-200 joogaopettajakoulutuksen Heartful Yoga Academyssä.


Hannele opettaa Joogastudio Oululla heat- ja lempeä hatha -joogatunteja sekä tuuraa satunnaisesti hatha-, flow- ja yin-joogatunteja.

Salla

Salla on  maailmaa ja eri ammatteja ympäri lennellyt iloinen ihmiskolibri. Rakkaus joogaan ja etenkin flow-joogaan alkoi vuonna 2013 Pittsburghissa pienellä Stray dog-joogastudiolla nuorimman lapsen syntymän jälkeen. Joogaopettajaksi (RYT 200) Salla valmistui USA:ssa asuessaan vuonna 2019 Evolution Yoga Coconut Creek studiolla Floridassa.
Salla on yleislääketieteeseen erikoistuva, erityisesti mielenterveydestä kiinnostunut lääkäri, sekä valokuvaaja ja personal trainer. Jooga on avannut Sallan katsetta ja sydäntä ja on läsnä elämässä tärkeänä opettajana kohti laajempaa ymmärrystä hyvinvoinnista, kehon ja mielen yhteydestä ja ihmisyydestä.
Sallan on opettajana lämmin, luova ja inhimillinen. Tunneilla huolella valittuun musiikkiin yhdistyy ihana energinen ja liikkuva flow, jonka kautta etsitään flown tilaa myös laajemmin elämään.

Salla opettaa Joogastudio Oululla flow-joogaa. 

Tanja

Tanja Wunsch on tehnyt opetustyötä joogan parissa vuodesta 2014. Hän on opiskellut RYT200-joogaopettajakoulutuksen arvostetussa Samma Karunan joogakoulussa Thaimaassa. Lisäksi hän on hathajoogaohjaaja, ryhmäliikuntaohjaaja ja työhyvinvointivalmentaja. Aiemmin Tanja toimi toistakymmentä vuotta lentoemäntänä ja kouluttajana ilmailualalla, jolloin jooga oli hänelle tärkeä harrastus ja voimavara epäsäännöllisessä vuorotyössä. Matkailu on joogan lisäksi Tanjan intohimo ja hän onkin hakenut oppia Thaimaan lisäksi myös muun muassa Balilta. Jooga on Tanjalle ennen kaikkea elämäntapa oppia lempeyttä, hyväksymistä ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tanja opettaa Joogastudio Oululla Raskausajan joogaa ja Vanhempi & vauva -joogaa.