• Joogastudio Oulun opettajat

 • Joogastudio Oulun opettajakunta koostuu alansa asiantuntijoista, jotka sattuvat myös olemaan varsin miellyttäviä ja inspiroivia persoonia.

  Täydennämme tiimiämme ajoittain. Tällä hetkellä joukkoomme kuuluu kaksitoista vakituista opettajaa.

   

 • Anna-Maija

  Anna-Maija Kiviniemi on fysioterapeutti, joka löysi joogamaailman 2012 kaivatessaan urheiluharjoitteluunsa tasapainoa. Harjoittelun muuttuessa dynaamisesta rauhallisempaan hän löysi yin joogan, joka vei mukanaan ja eteenpäin vauhdilla. Anna-Maija valmistui keväällä 2018 kansainvälisestä RYT200-opettajakoulutuksesta, jonka myötä hän erikoistui nimenomaan yin joogaan. Lisäksi hän on käynyt Valviran hyväksymän fysioterapeuttisen akupunktiokoulutuksen ja kehittänyt ainutlaatuisen AcuYin-metodin. Terapeuttisen taustansa lisäksi Anna-Maijasta voi aistia muinaisen tietäjänaisen. Saatat kuulla meridiaanien ja faskialinjojen lisäksi hänen tunneillaan luontoyhteydestä, muinaisesta suomalaisesta mytologiasta ja Kalevalastakin, joista hän ammentaa inspiraatiotaan. Voit olla varma hänen raudanlujasta ammattitaidostaan tunneilla, joilla jokainen löytää yksilöllisen anatomiansa mukaiset turvalliset harjoitustavat ja pääsee tutustumaan syvemmälle itseensä. Anna-Maijan mukaan joogan harjoittelu vie askeleen eteenpäin jokaisen omalla matkalla, jolla oppaana toimivat kehon ja mielen viestit.

  Anna-Maija opettaa Joogastudio Oululla flow- ja yin-joogaa sekä vetää AcuYin-kursseja.

   

 • Anu Karoliina

  Anu Karoliina on aito ja nauravainen pohjoisen tyttö, joogaopettaja, jonka elämä johdatti opiskelemaan ja opettamaan joogaa Balin paratiisisaarelle. Balilta hän on kulkeutunut sydämensä perässä Etelä-Ranskaan jossa hän nyt asuu. Anu työskentelee kansainvälisesti ja opettaa viikkotuntien lisäksi workshopeja ja retriittejä.

  Anun joogaharjoitus alkoi Suomessa 2010 ashtanga-joogan parissa, mutta Balilla harjoitus muotoutui uudeksi, pehmeni ja syveni ja siitä syntyi palo myös opettamiseen. Anu opettaa eritasoisia flow-tunteja, hatha joogaa ja yin joogaa, erikoisuutena mainittakoon balilaislähtöinen Jooga Pranala, jossa lempeään flowhun yhdistyvät traditionaaliset balilaiset käsimudrat joilla elämänvoimaa eli pranaa liikutellaan kehossa. 

  Anun uskoo jokaisen ihmisen kantavan kehon viisautta omassa olemuksessaan. Hän kannustaa kuuntelemaan omaa kehoa joogaharjoituksessa ja antautumaan sen viesteille. Anu painottaa pranayaman ja meditaation tärkeyttä ja hänen tunneillaan yleensä on aina varattu pieni tuokio sekä hengittämiseen ja meditaatioon. 

  Anu on kesän lapsi ja viettää tällä haavaa vain kesäkuukaudet Oulussa. Tule siis joogaamaan hänen kanssaan ennen kuin hän syksyllä lennähtää takaisin lämpimään.

 • Ari-Pekka

  Ari-Pekka Skarp on työskennellyt kehon ja mielen parissa viime vuosituhannelta alkaen kamppailulajien, meditaation, taolaisten harjoitusten ja joogan parissa. Opetuskokemusta hänellä on lajeista 15 vuoden ajan muun muassa meditaatio ja mindfulness opettajana sekä tuoreimpana joogan opettajana. Ari-Pekka on myös psykologi sekä kirjailija ja on hiljattain julkaissut teoksen Mielen Laboratorio. Ari-Pekan inspiraatio ja kiinnostus on tullut sisäisestä työskentelystä. Erityisesti häntä viehättää suoran yhteyden hakeminen siihen joka kokee, elää ja havainnoi tätä maailmaa. Sisäisen työskentelyn muodot yhdistettynä fyysiseen harjoitteluun ovat tuoneet minulle kaikkein mielenkiintoisimmat haasteet. Joogassa nämä yhdistyvät upealla tavalla - fyysinen ja henkinen, ulkoinen ja sisäinen työskentely. Ari-Pekka valmistuu keväällä Yoga Alliancen RYT-200 koulutuksen sertifioiduksi joogaopettajaksi.

  Ari-Pekka opettaa meillä Soturijoogaa miehille.

 • Eleni

  Eleni Mizaras on mahtavan rento ihminen ja innokas joogapolun kulkija ja opettaja. Vuonna 2004 erilaiset joogakokeilut vetivät Elenin pienen etsiskelyn jälkeen astangajoogan pariin, joka tuli jäädäkseen. Astangajoogan lisäksi Eleni on perehtynyt slow joogaan Janne Kontalan ja Emma Silventoisen koulutuksessa, josta hän valmistui joogaopettajaksi (RYT200) vuonna 2017. Keskustellessa Elenin kanssa joogasta huomaa heti, miten suuri intohimo hänellä on asanoita, tarkkoja linjauksia ja turvallisuustekijöitä kohtaan. Itse hän haluaa korostaa turvallisuuden lisäksi tasa-arvoista vuorovaikutusta oppilaan kanssa. Hän on opettajana opas oppilailleen, joogan suurin opettaja löytyy hänen mielestään jokaisen itsensä sisältä – tosin ei kovin helposti. Siksi hän kannustaa ja johdattaa oppilaitaan saavuttamaan oivalluksia omakohtaisilla tutkimusmatkoilla joogan maailmaan. Syvällisen joogan tuntemisen lisäksi Elenistä löytyy mitä mahtavin rempseä persoona, jonka tunneilla on helppo viihtyä!

  Eleni opettaa Joogastudio Oululla hatha-joogaa.

   

 • Essi

  Essi Moilanen on valoisaa energiaa ympärilleen levittävä taitelijasielu. Oman joogapolun hän aloitti noin kymmenen vuotta sitten, kun kaipasi tasapainoa ja mielen rauhoittamista kilpaurheilun tueksi. Häntä kiehtoo joogassa henkisen puolen yhdistäminen voimakkaisiin fyysisiin harjoituksiin kuitenkin lempeällä otteella kehoa kuunnellen. Omakohtaisia urheiluvammoja kokeneena Essi haluaa luoda tunneilleen turvallisen ilmapiirin, jossa kuunnellaan tarkkaavaisesti oman kehon välittämiä viestejä ja kunnioitetaan niitä. Viimeisen kahden vuoden aikana hän on joogannut ympäri maailmaa ja syventänyt henkisen puolen harjoitteita muun muassa Japanissa zen buddhalaisessa temppelissä. Essi on suorittanut RYT200-joogaopettajakoulutuksen Thaimaassa vuonna 2018, joka painottui perinteiseen hatha-joogaan. Hän on myös keskittynyt joogan anatomiaan ja terapeuttiseen näkökulmaan sekä uudempiin joogasuuntauksiin. Etenkin flow-tunnit ovat lähellä Essin sydäntä, sillä niissä yhdistyy joogan perinteet omaperäisin ottein.

  Essi opettaa Joogastudio Oululla heat flow- ja hatha-joogaa.

   

 • Hanna

  Hanna Ojala on ihastuttava monialainen taiteilija, joka on tanssinut koko elämänsä. Hän on kulkenut pitkän tien supersuorittajasta elämästä nautiskelijaksi erityisesti luovuuden ja erilaisten luovien kollektiivien sekä joogan ja runouden kautta. Hanna on myös kouluttautunut sekä tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaajaksi, VitalDanza-ohjaajaksi että rentoutusohjaajaksi. Lisäksi hän kiertää jatkuvasti maailmaa imemässä uutta oppia ja avartamassa näkökulmiaan. Jokaisella pitämällään tunnilla Hanna pyrkii olemaan täysin rehellinen ja avoin niin itselleen kuin muille osallistujille sekä vallitsevalle hetkelle, mikä luo osaltaan edellytykset vapauttavalle itsetutkimusseikkailulle ja herkistävälle vuorovaikutukselle. Edellä mainittujen asioiden lisäksi Hannalla on jalat lujasti maassa ja hän luo työpajojen osallistujille turvallisen ilmapiirin. Opettajana hän on inspiroiva ja saa aikaan ihmisissä ihania muutoksen taikoja.

  Hanna vetää Joogastudio Oululla Total Reset -syvärentoutustunteja ja Mindful Motion - luovan liikkeen kursseja.

   

 • Hannele

  Hannele Savela on kiinnostunut lukuisista eri tyylisuunnista aina dynaamisesta ja voimakkaasta joogasta lempeään joogaan. Hannelen joogapolku alkoi kymmenen vuotta sitten pikkuhiljaa vuosien tanssi- ja ryhmäliikuntaharrastuksen jatkumona. Polun suunnan selkeydyttyä se laajeni tuttavien ja kollegoiden pyynnöstä myös opetuksen pariin, sekä Suomessa että ulkomailla. Hannele käy parhaillaan joogaopettajakoulutusta ja hän valmistuu kesällä 2020 Heartful Yoga Academyn joogaopettajan perusopinnoista (RYT200). Hänen opiskelemassaan joogassa painotetaan yksilöllisyyttä ja lempeyttä sekä luottamusta kehon tuntemusten ja viisauden johdatukseen. Tämä tuleekin ilmi hänen opettamillaan tunneilla. Hannelelle jooga on elinvoiman ja elämänilon lähde, joka ulottaa positiiviset vaikutuksensa myös maton ja joogastudion ulkopuolelle. Häntä inspiroi joogan monitahoisuus mielen, kehon ja hengityksen yhdistävänä harjoituksena.  Hannelen huikea energia ja rakkaus joogaan tempaavat mukaansa ja löydät hänen tunneillaan joogaharjoitukseesi kipinän, joka saa sinut säteilemään!

  Hannele opettaa Joogastudio Oululla heat- ja lempeää hatha-joogaa sekä tuuraa satunnaisesti hatha-, flow- ja yin-joogatunteja.

   

 • Matti

  Matti Pääaho on Joogastudio Oulun perustaja ja pääopettaja. Matti Pääaho on liikkunut itse koko elämänsä ja liikuttanut hymy huulessa muita ihmisiä jo 14 vuoden ajan. Siirtymä tanssinopettamisesta jooganopettamiseen tapahtui vuoden kestäneellä maailmanmatkalla, jolla hän sukelsi entistä syvemmälle joogan, meditaation ja henkisten harjoitteiden maailmaan muun muassa Pohjois-Thaimaassa, Balilla ja Intiassa. Intiassa hän kävi pitkän joogaopettaja- ja joogaterapiakoulutuksen. Matti on itse aloittanut joogansa astanga joogasta. Intialainen opettajakoulutus pohjautui voimakkaaseen klassiseen hatha joogaan. Matille on kertynyt paljon kokemusta myös monesta muusta joogatyylistä. Matin merkittävimpiä opettajia ovat Bharath Shetty, Mark Whitwell ja Janne Kontala. Matin opettamassa joogassa korostuu linjausten ja tekniikoiden oikein tekeminen sekä kehon luonnollisten reaktioiden hyödyntäminen. Tämän vuoksi turvallisuus ja terveyshyödyt ovat avainasemassa. Matin pitkä opetustausta, maanläheinen ote ja positiivinen asenne tekevät tunneista erityisiä, nautittavia ja kenen tahansa helposti aloitettavia. Matti Pääaho on E-RYT500-sertifioitu opettaja. 

  Matti opettaa Joogastudio Oululla hatha-, flow-, heat- ja yin-joogaa sekä vetää erilaisia erikoistunteja ja kursseja.

   

 • Petra

  Petra Niemi on pitkän linjan kansainvälinen joogi ja jooganopettaja, joka sai ensikosketuksensa joogaan jo vuonna 2001. Maailmalla matkatessaan ja asuessaan erilaiset joogastudiot tulivat hänelle tutuiksi ja jokaisesta mukaan tarttui jotain omaan harjoitukseen. Suuret elämänmuutokset ja Hongkongissa vietetyt vuodet antoivat Petralle huikean mahdollisuuden syventyä joogaan. Vuonna 2014 hän on valmistunut joogaopettajakoulutuksesta (RYT200) International Yoga Academyssa (IYA) Hongkongissa intialaisten joogaopettajien johdolla pääopettajanaan mestari Yogananth. Joogaopettajan 200 tunnin perusopintojen lisäksi Petra jatkoi opiskelujaan Yogananthin alaisuudessa suorittaen 300 tunnin Advanced Hatha Yoga Teacher -kurssin (RYT300). Lisäksi Petra on käynyt 300 tunnin joogaterapiaopinnot (RYT300) pääopettajanaan mestari Vishnu. Petra on opiskellut myös lasten joogaa ja toiminut lastenjoogaopettajana hongkongilaisissa kouluissa. Pitkän omakohtaisen harjoittelun sekä monipuolisen ja syvän opintokokonaisuuden myötä Petrasta on kuoriutunut opettajana monipuolinen jooga-asiantuntija. Petra kokee joogan auttaneen hänen kasvuaan vahvemmaksi sekä henkisesti että fyysisesti. Eniten häntä inspiroi se, että voi jakaa samaa tasapainon etsimistä ja fyysistä hyvinvointia oppilailleen.

  Petra opettaa Joogastudio Oululla flow-joogaa ja tuuraa satunnaisesti hatha-, yin- ja heat-tunteja.

   

 • Pipsa

  Pipsa Savolainen on kundaliinijoogaopettaja ja kätilö. Hän aloitti oman matkansa kundaliinijoogan parissa sattumalta vuonna 2013 ja rakastui heti sen tuomiin konkreettisiin vaikutuksiin kiireisessä ja haastavassa elämänvaiheessa. Polku vei lopulta opettajakoulutukseen ja Pipsa valmistui kundaliinijoogaopettajaksi (Level 1, KRI) vuonna 2018. Opettajana Pipsalle on tärkeää välittää opetuksia oppilaille autenttisesti, kuten Yogi Bhajan opetti tuodessaan kundaliinijoogaa ensimmäistä kertaa länsimaihin 1960-luvulla. Pipsan tunneilla perehdytään aina tiettyyn teemaan ja kriya eli työsarja sekä meditaatio on valittu teemaa silmälläpitäen. Saatat siis päästä työstämään kundaliinijoogatunnilla esimerkiksi ruuansulatusjärjestelmää tai vastustuskykyä. Vaikkakin harjoitukset pidetään voimakkaan autenttisina, voisi Pipsaa kuvailla hyvin opettajana, jolla on jalat rautaisesti maassa. Toisen ammattinsa tuoman asiantuntijuuden puolesta Pipsa on syventynyt myös raskauden ja synnytyksen joogiseen näkökulmaan ja ymmärtää myös sensitiivisyyden merkityksen joogaharjoituksessa ja turvallisen harjoitteluympäristön luomisessa. Tämä tekeekin Pipsasta muista erottuvan kundaliinijoogaopettajan.

  Pipsa opettaa Joogastudio Oululla kundaliinijoogaa.

  Tällä hetkellä Pipsa viettää äitiyslomaa. 

 • Sanna

  Sanna Rousu on vuonna 2017 valmistunut aurinkoinen joogaopettaja (RYT200, Janne Kontala & Emma Silventoinen), mutta opetuskokemusta ja muuta koulutusta hänellä on takanaan jo vuosia. Sanna löysi itse joogan noin 15 vuotta sitten baletin ja muun tanssin jatkoksi. Erityisesti häntä puhutteli joogan myötätuntoinen itsetutkiskelu ja sen kautta lisääntynyt voima ja tasapaino sekä hyväksyntä ja rakkaus elämää kohtaan. Nämä ovatkin asioita, joita hän korostaa opettaessaan ja tunneilla voit huomata, miten myötätunto ja ilo lisääntyvät jo pelkästä hänen läsnäolostaan. Sanna luo tunneillaan hyväksyvää, ei-suorittavaa ilmapiiriä, jossa opit tutkimaan kehosi sekä mielesi mahdollisuuksia sopivan haasteellisesti. Sannan omia lajeja ovatkin dynaamisemmat joogat. Sanna kokee saavansa suurimman inspiraation joogaopettajiensa lisäksi itse elämältä ja läheisiltään. Lapset ovatkin hänelle aivan erityinen innostuksen lähde. Tunneillaan Sanna haluaa luoda kilpailuttoman, stressittömän ja suoritusvapaan ilmapiirin itsensä kuuntelulle.

  Sanna opettaa Joogastudio Oululla hatha-, heat- ja flow-joogaa.

   

 • Tanja

  Tanja Wunsch on tehnyt opetustyötä joogan parissa vuodesta 2014. Hän on opiskellut RYT200-joogaopettajakoulutuksen arvostetussa Samma Karunan joogakoulussa Thaimaassa. Lisäksi hän on hathajoogaohjaaja, ryhmäliikuntaohjaaja ja työhyvinvointivalmentaja. Aiemmin Tanja toimi toistakymmentä vuotta lentoemäntänä ja kouluttajana ilmailualalla, jolloin jooga oli hänelle tärkeä harrastus ja voimavara epäsäännöllisessä vuorotyössä. Matkailu on joogan lisäksi Tanjan intohimo ja hän onkin hakenut oppia Thaimaan lisäksi myös muun muassa Balilta. Jooga on Tanjalle ennen kaikkea elämäntapa oppia lempeyttä, hyväksymistä ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

  Tanja opettaa Joogastudio Oululla Raskausajan joogaa ja Vanhempi & vauva -joogaa.

   

 • Tuuli

  Tuuli Jussila on fysioterapeutti ja tanssi-liiketerapeutti, jolla on useita täydennyskoulutuksia liittyen muun muassa hengitykseen, autenttisen liikkeen muotoon sekä basic body awareness -terapiaan. Tuulin kiinnostus kehollisuuteen ja ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on tuonut hänet joogan äärelle ensimmäistä kertaa lukioikäisenä ja vahvemmin vuodesta 2011 lähtien. Tuulin kehotietoisuustyöskentelyn juuret lepäävät tanssissa, jonka rinnalle hän löysi joogan alun perin kehoa huoltavassa mielessä. Hän nn opiskellut yin-joogaohjaajaksi (ryt 50h/Chi Therapeutics) vuonna 2015. Yin-joogassa Tuulia kutsuu sen antautuva ja juureva laatu sekä se, että asanoissa on aikaa ja tilaa tunnustella, mitä itsessä tapahtuu. Tuulille joogan asanaharjoitus on yksi tapa saada ja säilyttää yhteys itseensä arjessa, se auttaa häntä elämään oman näköistä elämää – näkemään itsensä ja muut rehellisemmin sellaisena kuin ovat. Lisäksi harjoituksella on kehoa elävöittävä vaikutus.

  Tuuli opettaa Joogastudio Oululla yin-joogaa.

   Tällä hetkellä Tuuli nauttii elämästään äitiyslomalla ja palaa myöhemmin meille opettamaan.

 • Vera

  Vera Lakovaara on sydämellinen ja avarakatseinen joogaopettajaksi opiskeleva nuori nainen, jolle aitous on tärkeää. Jooga muutti Veran koko elämän, kun hän 18-vuotiaana löysi Joogastudio Oulun tunneille. Suorittaminen, ahdistus, pelko, yksinäisyys ja riittämättömyyden tunne vaihtuivat säännöllisen ja alati syvenevän joogaharjoituksen myötä itsensä löytämiseen. Joogastudiosta tuli hänelle toinen koti ja turvapaikka. Jooga on opettanut Veraa kuuntelemaan itseään ja löytämään pysähtyneisyyttä hektiseen elämään sekä oivaltamaan, että riittää itsenään, juuri sellaisena kuin on.

  Vera opettaa Joogastudio Oululla heat flow- ja hatha-joogaa.