Siirry suoraan sisältöön

Viime kevään menestyskurssi ”TRE + Yin joogan pitkä harjoittelukurssi” alkaa maaliskuussa taas Joogastudio Oululla

Haluatko vapauttaa kehoasi stressistä, jännityksistä, emotionaalisesta kuormituksesta turvallisesti, luonnollisella ja nopeasti vaikuttavalla tavalla?

Oletko kuullut hiljattain ympäri maailman levinneestä harjoitusmuodosta kuin TRE-stressinpurkuliikkeet? Nyt tätä monenkin elämän mullistanut harjoitusmuoto on tarjolla Joogastudio Oulun kurssina yhdistettynä yin-joogan parhaimpiin puoliin.

TRE (Tension, Stress and Trauma Release Exercise) on helposti opittava itsehoitomenetelmä. TRE:n vaikutukset tuntuvat nopeasti. TRE harjoituksessa aktivoidaan kehossa mekanismi, joka johtaa kehon luonnolliseen reaktioon vapauttavaan tärinään. Käynnistetty luonnollinen tärinä rentouttaa, aktivoi ja laukaisee jännityksiä stressin, ja traumaattisten tilanteiden kehoon jättämää jännitystä. TRE yhtä lailla myös tehokas ja nopeasti toimiva palautumismekanismi. TRE:n vaikutus alkaa harjoituksen myötä mennä myös syvemmälle vaikuttaen tasapainottavasti hermostoon ja mieleen toimien kokemuksen mukaan erittäin hyvänä stressinhalintakeinonakin. Luettelemme vielä ilmoituksen lopussa koottuja TRE:n vaikutuksia.

Kurssitunnilla yhdistetään TRE-harjoitukseen myös yin jooga.

Yin jooga on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Yin jooga on voimakkaasti rauhoittava ja tasapainottava joogaharjoitus, jossa passiivisuus, antautuminen ja rauhallisuus ovat avainasemassa. Tämä harjoitus tasapainottaa hektisen elämämme kiireistä puolta, yangia. Perinteinen yin jooga pohjautuu rauhalliseen joogaan, taolaiseen filosofiaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen, joten tunnilla kuulee puhuttavan esimerkiksi meridiaaneista. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja, millä on voimakas psykosomaattinen vaikutus. Tunnin jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Yin jooga sopii hyvin rauhoittavaksi harjoitukseksi, jos sinulla on vaikeuksia rentoutua päivän kiireistä ennen iltaa.

Yhdessä TRE-harjoitus ja yin jooga muodostavat vaikuttavan kokonaisvaltaisen harjoituksen, jota ei ole ennen ollut tarjolla koko Suomessa.

Kurssi pitää sisällään koko kevään kestävän kurssijakson, johon kuuluu 14 kurssikertaa.

Joogastudio Oulun TRE + Yin pitkällä harjoituskurssilla keskitytään molempiin harjoittelumuotoihin koko kevään ajan kurssimuotoisena ryhmänä. Kurssilla edetään omassa prosessissa rauhallisesti. Harjoitus etenee turvallisesti viikottain harjoiteltuna. Pitkän kurssin aikana tietoisuus omasta kehosta, tunteista paranee asteittain ja omaksutaan muun muassa tärkeää hermoston vireystilan säätelyä ja sen tunnistamista. Jokaisen prosessi on yksilöllinen. Joillakin prosessi nostaa pintaan hautautuneita muistoja ja tunteita, jolloin negatiivisiakin tuntemuksia voi tulla pintaan. Tätä kaikkea tasapainotetaan maadoittavalla ja helpottavalla yin joogalla, jolloin kokonaisuus muuttuu lempeämmäksi. Toisilla epämiellyttäviä tuntemuksia ei nouse lainkaan pintaan. Ohjaaja pitää huolen, että kaikki etenee jokaiselle sopivalla sekä turvallisella tavalla. Lopputuloksena jää kokonaisvaltainen rento ja rauhallinen olo.

Kenelle kurssi sopii ja onko rajoituksia? Kurssi sopii lähes kaikille muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Mikäli sinulla on vakava perussairaus tai jokin diagnosoitu mielenterveyteen liittyvä sairaus, on hyvin tärkeä kysyä hoitavalta lääkäriltä tämän kaltaisen metodin ja ryhmätyöskentelytilanteen sopivuudesta tilanteessasi. Annamme mielellämme parhaan osaamisemme mukaan vastauksia kysymyksiinne.

Kurssin opettajana Anna-Maija Kiviniemi. 

Joogastudion opettaja Anna-Maija on suorittanut kansainvälisen sertifioivan TRE-ohjaajan koulutuksen Suomen huippukouluttajien alla. Anna-Maija Kiviniemi on niin joogaopettaja, fysioterapeutti ja akupunktiohoitajakin. Voit olla varma hänen raudanlujasta ammattitaidostaan tunneilla, joilla jokainen löytää yksilöllisen anatomiansa mukaiset turvalliset harjoitustavat ja pääsee tutustumaan syvemmälle itseensä.

TRE:n käyttäjien yli 20 vuoden kokemusten perusteella on koetut hyödyt jaoteltu seuraavalla tavalla:

 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Parantunut parisuhde
 • Vähemmän työstressiä
 • Parempi uni
 • Vähemmän parisuhdekonflikteja
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
 • Lisääntynyt notkeus
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta
 • Vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja
 • Vähemmän vakavasta sairaudesta johtuvaa ahdistusta
 • Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja


Vapauta sinäkin tärinällä!

Mitä: TRE + Yin joogan pitkä harjoittelukurssi

Milloin: KEVÄTKAUSI 2022

Kurssikertoja on yhteensä 14 kappaletta.

Sunnuntaisin alkaen 6.3.2022 alkaen klo 17.00-18.15.

Viimeinen kerta sunnuntaina 5.6.2022.

Missä: Joogastudio Oulu, Tyrnäväntie 16 D-rappu. Terminaali-keskuksessa Limingantullin Prisman takana. Sisäänkäynti Joogastudio Oulu / Citydance / Liikuntakeskus Voitto -ovesta.

Kurssille: Et tarvitse omaa joogamattoa tunneille, mutta toistaiseksi oman maton tuominen on suositeltavaa. Oman joogamaton voi ostaa studioltamme hyvästä valikoimastamme. Kurssin lähestyessä saat tarkemmat kurssiohjeet sähköpostiisi.

Hinta ja ennakkomaksu: Kurssi maksaa yhteensä 224 € (14 kurssikertaa x 16 €). Kurssin paikan varaus- ja ennakkomaksu on 80 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loput kurssimaksusta laskutetaan toisen kurssikerran jälkeen. Kysy myös liikuntaeduilla maksamisesta sähköpostitse. Loppuosan voi maksaa myös osamaksulla. Kysy tästä lisää sähköpostitse.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu maksamalla varaus- ja ennakkomaksu Joogastudio Oulun verkkokaupassa. Suosittelemme ilmoittautumaan heti, jotta varmistat paikkasi tällä suositulla kurssilla, johon paikkojen määrä on paljon rajatumpi kuin yleensä. Ilmoittaudu tästä mukaan!

Lisätietoa: Matti Pääaho, toimisto (at) joogastudio.fi tai 0401526654

Varaus- ja peruutusehdot: Kursseihin ei sovelleta kuluttajansuojalain etämyyntisäädöksiä. Osallistuja voi perua ilmoittautumisen ennen tai viimeistään viimeisenä peruutuspäivänä 7.3.2022 ilman syytä, mutta varaus/ennakkomaksua ei kuitenkaan hyvitetä osallistujan peruessa ilmoittautumisensa. Viimeisen peruutuspäivän jälkeen osallistuja on velvollinen maksamaan loput kurssimaksusta (koko kurssimaksu 224 € sis alv.). Maksamalla varaus/ennakkomaksun ja ilmoittautumalla kurssille osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden peruuttaa kurssin ennen alkamisajankohtaa. Mikäli kurssi perutaan, Joogastudio Oulu ottaa välittömästi yhteyttä osallistujiin palauttaa maksetut osallistumismaksut kokonaan. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden myös keskeyttää kurssin force major syistä. Force major syynä voi olla yllättävä ja odottamaton este kuten toimitiloihin kohdistuma haitta tai pandemian aiheuttama haitoista (viranomaismääräykset ja suositukset, sairastuminen, karanteeni ja muut pandemian aiheuttamat poikkeukselliset esteet). Kurssin keskeytyessä Joogastudio Oulu tiedottaa osallistujille asiasta ja ilmoittaa jatkotoimenpiteistä. Kurssin keskeytyessä kurssin jatko siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan 12 kuukauden sisällä tai Joogastudio Oulu pyrkii jatkamaan opetusta vaihtoehtoisin keinoin mahdollisimman pian. Kurssin keskeytyessä force major tai pandemian syistä, Joogastudio Oulu ei ole korvausvelvollinen kurssimaksuista vaan opetus toteutetaan myöhäisempänä ajankohtana tai tavalla, joka sopii force major tilanteeseen kuten pelkästään live-nettijoogana pandemian aiheuttaessa keskeytymisen