Siirry suoraan sisältöön

Aiempien vuosien huippusuosittu yin joogan ja TRE-stressinpurkuliikkeiden pitkä kurssi alkaa taas tammikuun 2024 alussa (TÄYNNÄ)

Kurssi on täynnä! (5.1.2024)

Ihana syvärentouttava yin jooga + TRE-stressinpurkuliikkeet –kurssi vapauttaa ja hemmottelee sinua taatusti.

Haluatko rauhoittua ja vapauttaa kehoasi stressistä, jännityksistä, emotionaalisesta kuormituksesta turvallisesti, luonnollisella ja nopeasti vaikuttavalla tavalla?

Oletko kuullut hiljattain ympäri maailman levinneestä ja Joogastudio Oulullakin suositusta harjoitusmuodosta kuin TRE-stressinpurkuliikkeet?

Tarjoan Joogastudio Oulun kurssina tämän monelle merkittävästi elämää helpottaneen harjoitusmuodon yhdistettynä yin-joogan parhaimpiin puoliin, joogarentoutukseen ja muihin todistetusti toimiviin stressinhallinnan harjoituksiin.

Kurssini tarkoituksena on tarjota jokaisella harjoituskerralla ihana syvärentouttava sekä jännityksiä ja stressiä poistava harjoituskerta. Tarkoitus on tarjota sinulle myös viikottainen nautinnollinen hemmotteluhetki kehon ja mielen hyvinvointiasi ajatellen. Käytämme syvärentouttavaa yin-joogaa, vapauttavaa TRE:tä, joogarentoutusta ja muita stressitasoja laskevia harjoituksia. Tällä kurssilla opetan sinulle todellisen stressinhallinnan hyvinvointipaketin, jota voit jatkaa myöhemmin itsenäisesti kotona halutessasi.

Mikä TRE ?

TRE® (Tension, Stress and Trauma Release Exercise) on mullistava, mutta helposti opittava itsehoitomenetelmä. TRE:n vaikutukset tuntuvat välittömästi. TRE harjoituksessa aktivoidaan kehossa mekanismi, joka johtaa kehon luonnolliseen reaktioon vapauttavaan tärinään. Käynnistetty luonnollinen tärinä rentouttaa, aktivoi ja laukaisee jännityksiä joita koettu stressi ja traumaattiset tilanteet ovat jättäneet kehoon. TRE yhtä lailla myös tehokas ja nopeasti toimiva palautumismekanismi. TRE:n vaikutus alkaa harjoituksen myötä mennä myös syvemmälle vaikuttaen tasapainottavasti hermostoon ja mieleen toimien kokemuksen mukaan erittäin hyvänä stressinhalintakeinonakin.

TRE:n käyttäjien yli 20 vuoden kokemusten perusteella on koetut hyödyt jaoteltu seuraavalla tavalla:

 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Parantunut parisuhde
 • Vähemmän työstressiä
 • Parempi uni
 • Vähemmän parisuhdekonflikteja
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
 • Lisääntynyt notkeus
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta
 • Vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja
 • Vähemmän vakavasta sairaudesta johtuvaa ahdistusta
 • Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja

Mikä yin jooga?

Yin jooga on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Yin jooga on voimakkaasti rauhoittava ja tasapainottava joogaharjoitus, jossa passiivisuus, antautuminen ja rauhallisuus ovat avainasemassa. Tämä harjoitus tasapainottaa hektisen elämämme kiireistä puolta, yangia. Tällä kurssilla lähestymme yin-joogaa erityisesti stressinhallinnan ja psykofyysisen kokonaisvaltaisen vapautuksen näkökulmasta. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja, millä on voimakas vapauttava, stressiä poistava ja henkisesti vapauttava vaikutus. Yin harjoituksen jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Yin jooga sopii hyvin rauhoittavaksi harjoitukseksi, jos sinulla on vaikeuksia rentoutua päivän kiireistä ennen iltaa.

Yhdessä TRE-harjoitus, yin jooga ja joogarentoutus muodostavat vaikuttavan kokonaisvaltaisen harjoituksen, jota olemme tarjonneet aikanaan ensimmäisenä Suomessa.

Kurssi pitää sisällään elokuun lopusta marraskuun loppuun kestävän kurssijakson, johon kuuluu 14 kurssikertaa.

Joogastudio Oulun TRE + Yin pitkällä harjoituskurssilla keskitytään molempiin harjoittelumuotoihin syksyn ajan kurssimuotoisena ryhmänä. Kurssilla edetään omassa prosessissa rauhallisesti. Harjoitus etenee turvallisesti viikottain harjoiteltuna. Pitkän kurssin aikana tietoisuus omasta kehosta, tunteista paranee asteittain ja omaksutaan muun muassa tärkeää hermoston vireystilan säätelyä ja sen tunnistamista. Jokaisen prosessi on yksilöllinen. Joillakin prosessi nostaa pintaan hautautuneita muistoja ja tunteita, jolloin negatiivisiakin tuntemuksia voi tulla pintaan – toisilla taas ei. Tätä kaikkea tasapainotetaan maadoittavalla ja helpottavalla yin joogalla, jolloin kokonaisuus muuttuu lempeämmäksi ja harjoituksen terapeuttinen vaikutus on sopiva. Ohjaaja pitää huolen, että kaikki etenee jokaiselle sopivalla sekä turvallisella tavalla. Lopputuloksena jää kokonaisvaltainen rento, vapautunut ja rauhallinen olo.

Kenelle kurssi sopii ja onko rajoituksia? Kurssi sopii lähes kaikille muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Mikäli sinulla on vakava perussairaus tai jokin diagnosoitu mielenterveyteen liittyvä sairaus tai voimakasta traumataustaa, on hyvin tärkeä kysyä hoitavalta lääkäriltä tämän kaltaisen metodin ja ryhmätyöskentelytilanteen sopivuudesta tilanteessasi. Annamme mielellämme parhaan osaamisemme mukaan vastauksia kysymyksiinne.

Hieman asiaa opettajastasi eli minusta:

Jos emme vielä ole tuttuja niin lämmin tervehdys sinulle. Olen Matti Pääaho — Joogastudio Oulun perustaja. Olen opettanut tuhansia joogaoppilaita urani aikana pääsääntöisesti Oulussa ja olen ollut vierailevana opettajana lukuisilla  joogakouluilla ja isoilla joogafestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

Olen tietysti myös sertifioitu TRE® –ohjaaja. Tärkeitä teemoja minulle on keho- ja traumasensitiivisyys, itsesäätelyn ja tiedostamisen opettaminen sekä rauhallinen edistyminen liian nopean sijasta. Tärkeämpää on saada voimavaroja kuin kuluttaa niitä. Tiedän mistä puhun.

Olen itse kärsinyt vaikeasta työperäisestä uupumuksesta kahdesti elämäni aikana. Viimeisen jälkeen pidin lähes vuoden kestävän tauon joogan opettamisesta  ja nyt palaan takaisin. Tauon aikana kävin seitsemän kuukauden toipumis-, oppimis- ja inspiraatiomatkalla väli-amerikassa. Tuon nyt tämän matkan aikana opitut asiat ja viisaudet tuliaisina mukanani tällekin kurssille. En olisi selvinnyt kokonaisena edellisestä uupumuksesta ilman harjoituksia joita teemme tällä kurssilla.

Odotan ilolla ja inspiroituneena, että pääsen pitämään tämän erityisen merkittävän kurssin. Näitä harjoitusmuotoja ja niiden yhteisvaikutusta tuskin tarvitsee enää enempää kehua. Olemme Joogastudio Oululla vaikuttuneet niiden toimivuudesta ja olen itse toipunut niiden avulla.

Ilmoittaudu tälle ekslusiiviselle kurssille pian mukaan, sillä otan mukaan vain rajatun määrän osallistujia.

Mitä:
Ihana syvärentouttava yin jooga + TRE-stressinpurkuliikkeet –kurssi

Milloin:
Maanantaisin 8.1.-27.5.2024 (kevätkausi 2024) klo 18.30-20.00
Kurssikertoja on yhteensä 19 kappaletta. 

Ilmoittaudu tästä kurssille!

Missä:
Rauhalan yläkerrassa Kummituskabinetissa (Mannenkatu 4). Ilmaisia parkkipaikkoja on sisäpihalla muutamia, Åströmin puiston vieressä Isokadulla ja klo 18 jälkeen ilmaisia paikkoja Tietomaan parkkipaikalla.

Kurssille:
Tarvitset oman joogamaton kurssille. Muu tarpeisto löytyy salista. Kurssin lähestyessä saat tarkemmat kurssiohjeet sähköpostiisi.

Hinta ja ennakkomaksu: 
Kurssimaksu on 342€ (19€ per kerta 90 min).
Kurssimaksu koostuu 19 kurssikerrasta.

Kurssin osallistumisen ennakkomaksu on 65€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loput kurssimaksusta laskutetaan toisen kurssikerran jälkeen. Kysy osamaksuna maksamisesta sähköpostilla. Voit maksaa myös liikuntaeduilla. Kysy myös liikuntaeduilla maksamisesta sähköpostitse.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu maksamalla ennakkomaksu Joogastudio Oulun verkkokaupassa. Suosittelemme ilmoittautumaan heti, jotta varmistat paikkasi tällä suositulla kurssilla.

Ilmoittaudu tästä nyt mukaan!

Kysyttävää?
Soita, lähetä whatsapp-viesti tai sähköpostia. Matti Pääaho, matti  (at) joogastudio.fi tai 0445555878.
Liity myös Joogastudio Oulun tapahtumien ja ilmoitusten  whatsapp-ryhmään.

Varaus- ja peruutusehdot: Kursseihin ei sovelleta kuluttajansuojalain etämyyntisäädöksiä. Osallistuja voi perua ilmoittautumisen ennen tai viimeistään kurssin alkamispäivän jälkeisenä päivänä 9.1.2024 ilman syytä, mutta varaus/ennakkomaksua ei kuitenkaan hyvitetä osallistujan peruessa ilmoittautumisensa. Viimeisen peruutuspäivän jälkeen osallistuja on velvollinen maksamaan loput kurssimaksusta. Maksamalla varaus/ennakkomaksun ja ilmoittautumalla kurssille osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden peruuttaa kurssin ennen alkamisajankohtaa. Mikäli kurssi perutaan, Joogastudio Oulu ottaa välittömästi yhteyttä osallistujiin palauttaa maksetut osallistumismaksut kokonaan. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden myös keskeyttää kurssin force major syistä. Force major syynä voi olla yllättävä ja odottamaton este kuten toimitiloihin kohdistuma haitta tai pandemian aiheuttama haitoista (viranomaismääräykset ja suositukset, sairastuminen, karanteeni ja muut pandemian aiheuttamat poikkeukselliset esteet). Kurssin keskeytyessä Joogastudio Oulu tiedottaa osallistujille asiasta ja ilmoittaa jatkotoimenpiteistä. Kurssin keskeytyessä kurssin jatko siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan 12 kuukauden sisällä tai Joogastudio Oulu pyrkii jatkamaan opetusta vaihtoehtoisin keinoin mahdollisimman pian. Kurssin keskeytyessä force major tai pandemian syistä, Joogastudio Oulu ei ole korvausvelvollinen kurssimaksuista vaan opetus toteutetaan myöhäisempänä ajankohtana tai tavalla, joka sopii force major tilanteeseen kuten pelkästään live-nettijoogana pandemian aiheuttaessa keskeytymisen.