Siirry suoraan sisältöön

Suomalainen mies joogaa! Soturijoogan kuuden kerran peruskurssi miehille alkaa 27.4. nettijoogana ja studiollamme

Huhtikuussa 2021 alkaa uusi kuuden kerran Soturijoogan peruskurssi uusille harrastajille. Kurssi pidetään etänä nettijoogana sekä paikan päällä Joogastudio Oululla on varattu paikkoja. Voit osallistua kummalla muodolla haluat. Ilmoittautuminen on nyt auki. Varaa paikkasi pian, studiolla paikkoja on rajattu määrä! Osallistujamäärät studiolla pidettävässä ryhmässä on rajattu toistaiseksi normaalia pienemmiksi turvavälien toteutumiseksi.
 
HUOM! KURSSIKERTOJA TAI VAIKKA KOKO KURSSIN VOI HALUTESSAAN SUORITTAA MYÖS ETÄNÄ LIVE-NETTIJOOGAN KAUTTA VAIKKA VALITSISIT OSALLISTUA PAIKAN PÄÄLLÄ. 
 
Joogaako suomalainen mies? Kyllä se joogaa ja hyvin joogaakin. Suomalainen mies joogaa siinä missä intialainenkin. Suomalainen mies uskaltaa ja haluaa puhua isommassakin porukassa kuntosalin jälkeen saunassa joogasta ja kehonhuollosta – kiinnostuneena ja arvostaen. Näin on käynyt todistetusti. True story.
 

Ajat muuttuvat. Enää ei kiinnosta pelkästään suo, kuokka ja perkele. Suomalainen mies on kiinnostunut hyvinvoinnista nyt enemmän kuin koskaan. Korvien väli ja keho ei muuten enää kestä. Kädet alkavat käydä lyhyemmiksi kurotellessaan kalsareita lattialta.  

Sattuipa kerran asiasta keskustelemaan kaksi miesjoogaopettajaa kahvikuppien ääressä. Nämä kaksi herrasmiestä olivat Ari-Pekka Skarp ja Matti Pääaho. Molemmat olivat sitä mieltä, että olisi tarve perustaa uusi vain miehille tarkoitettu oma joogaryhmä. Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että miesten ryhmä on aidosti miesten ryhmä vasta, kun opettajakin on mies. Silloin meininki on vapaampaa ja mukana voi olla todellista veljeyttä, vertaistukea ja ymmärrystä – ja palleja myös. Lisäksi Ari ja Matti pohtivat kynnyksen alentamisesta. Miten saadaan joogamatolle ja motivoidaan pohjoisen karu ja karski sielu, jonka mielenmaisemassa on jylhä luonto, talvisota, huumorintajuinen suo ja kuokka sekä tunteva sydän? Ei se vaikeaa ole, tuumattiin.

Joten… 

Syksyllä aloitimme Soturijoogan Joogastudio Oululla ja jouduimme perustamaan yhden ryhmän sijaan kaksi. Suosio yllätti ja Soturijooga tuli jäädäkseen. Koko syksyn oli mukavaa ja joogaa on tehty kunnolla yhdessä – hyvällä terveellä hengellä.  

Aloitamme huhtikuussa Soturijoogan nettijoogaryhmän johon otamme osallistujia myös paikan päälle studiollemme. Voit osallistua mahtavaan ryhmäämme mistä tahansa päin maailmaa. Tämä joogaryhmä on saanut inspiraationsa pohjoisen sisusta, jossa on jotain yhteistä joogaperinteen kanssa. Suomalainen taistelee tiensä läpi silloin kun pitää. Samoin teki intialainen 1500-luvun soturijoogi. Tässä ryhmässä joogataan miesten ehdoilla ja otetaan asia tosissaan. Luvassa on hyvinvointia keholle ja korvien väliin. Ryhmän jooga kehittää liikkuvuutta, voimaa, notkeutta ja hengitystä kehossa. Korvien välissä kehittyy taito purkaa stressiä, tulla tietoisemmaksi itsestä ja kehosta sekä taito olla läsnä. Vaikutuksen voi huomata jo ensimmäisen kerran jälkeen.

Jooga, jota teemme on sopivan helppoa, muttei pelkkää muniin puhaltelua ja istuskelua. Tässä joogassa emme myöskään pelkää hikeä. Ruostuneet rautakanget ovat enemmän kuin tervetulleita ryhmään, sillä onhan studiollamme taivuteltu niitä ilman työkaluja jo vuodesta 2014. Vaikka teemmekin joogaa tosissaan, teemme sitä huumorintajuisella otteella. Meidän ryhmässä jooga ei ole missään nimessä liian vakavaa puuhaa.

Saatat miettiä seuraavaa..

  • Onkohon minusta joogaan ja mitä tämä vaatii? Kyllä on. Jos olet mies, niin täytät kurssin vaatimukset. Muuta tämä ei vaadi. Aloitamme jokaiselle sopivista harjoituksista.
  • Pitääkö minun olla notkea? Ei pidä. Riittää, että olet notkea kuin rautakanki. Rautakanget hyötyvät joogasta erityisen paljon.
  • Sopiikohan tämä minulle kun minulla on tämä terveysongelma/vamma? Erittäin suurella todennäköiisyydellä jooga sopii sinulle. Vain vakavimmat sairaudet ovat kokonaan este joogalle. Opettajamme osaavat huomioida terveydelliset haasteet ja antavat sen mukaan henkilökohtaisesti ohjeistusta ja vaihtoehtoja, jotka sopivat terveydellisiin haasteisiin.
  • Olenko liian vanha / nuori? Et ole. Jooga ei katso ikää. On mukavaa, jos ryhmässä on eri ikäisiä miehiä.
  • Olen keholtani jonkin muotoinen ja kokoinen, sopiikohan tämä minulle? Sopii. Piste.
  • Eikö jooga ole naisten laji? Ei ole. Tämä on suuri harhakäsitys. Jooga oli lähes pelkästään miesten juttu monta tuhatta vuotta, ennen kuin länsimaissa jumppabuumi sai naiset mukaan miehiä enemmän.
  • Olen liikkunut paljon joten käykö tämä minulle liian helpoksi? Ei varmasti käy. Annamme henkilökohtaisesti haastetta niille lisää jotka sitä kaipaavat. Olemme aika hyviä arvioimaan tarpeen.
  • Minua askarruttaa tämä erityinen asia? Älä jätä asiaa vain omaan mieleesi. Älä turhaan epäröi. Soita tai laita sähköpostia meille niin vastaamme askarruttaviin kysymyksiin.

 

ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI!  

Mitä: Soturijoogan peruskurssi

Milloin: HUHTI-KESÄKUU 2021

Kurssikertoja on yhteensä 6 kappaletta 

Tiistaisin 27.4.2021 alkaen klo 17.00-18.15. Viimeinen kerta 1.6.

Missä: Etänä kotonasi. Lähetämme ohjeet nettijoogaan liittymiseen. Tarvitset live-stream-nettitunneille tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen ja verkkoyhteyden.

Paikan päällä studiolla tekevät: Joogastudio Oulu, Tyrnäväntie 16 D-rappu. Terminaali-keskuksessa Limingantullin Prisman takana. Sisäänkäynti Joogastudio Oulu / Citydance / Liikuntakeskus Voitto -ovesta.

Hinta ja ennakkomaksu: Kurssin hinta on sama riippumatta siitä osallistutko netissä vai paikan päällä.

Kurssi maksaa yhteensä 96 € (6 kurssikertaa x 16 €). Kurssin paikan varaus- ja ennakkomaksu on 35€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loput kurssimaksusta laskutetaan ensimmäisen kurssikerran jälkeen. 

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu maksamalla varaus- ja ennakkomaksu Joogastudio Oulun verkkokaupassa. Suosittelemme ilmoittautumaan heti, jotta varmistat paikkasi aiemmin suositulla kurssilla.  

Valitse ilmoittautumisen yhteydessä se tuote jolla osallistut kurssille: ”Kurssipaikka nettijoogana” tai ”Kurssipaikka studiolla paikan päällä” riippuen siitä osallistutko netin kautta vai paikan päällä. Paikan päälle ilmoittautujat voivat suorittaa kurssin tarpeen mukaan myös netin kautta. Huomioithan sen, että mikäli viranomaistoimet vaativat siirtymistä etäopetukseen ei studiolla osallistuminen ole sen ajan mahdollista vaan kaikki järjestetään etänä. Studiolla olevien kurssipaikkkojen määrä on rajattu 12 henkilöön. 

Kurssin opettaja: Ari-Pekka Skarp

Kurssille: Et tarvitse omaa joogamattoa tunneille, mutta toistaiseksi oman maton tuominen on suositeltavaa. Oman joogamaton voi ostaa studioltamme hyvästä valikoimastamme. Kurssin lähestyessä saat tarkemmat kurssiohjeet sähköpostiisi.

Lisätietoa: Matti Pääaho, toimisto (at) joogastudio.fi tai 0401526654

Varaus- ja peruutusehdot: Kursseihin ei sovelleta kuluttajansuojalain etämyyntisäädöksiä. Osallistuja voi perua ilmoittautumisen ennen tai kurssin alkamispäivänä ilman syytä, mutta varaus/ennakkomaksua ei kuitenkaan hyvitetä osallistujan peruessa ilmoittautumisensa. Viimeisen peruutuspäivän jälkeen osallistuja on velvollinen maksamaan loput kurssimaksusta. Maksamalla varaus/ennakkomaksun ja ilmoittautumalla kurssille osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden peruuttaa kurssin ennen alkamisajankohtaa. Mikäli kurssi perutaan, Joogastudio Oulu ottaa välittömästi yhteyttä osallistujiin palauttaa maksetut osallistumismaksut kokonaan. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden myös keskeyttää kurssin force major syistä. Force major syynä voi olla yllättävä ja odottamaton este kuten toimitiloihin kohdistuma haitta tai pandemian aiheuttama haitoista (viranomaismääräykset ja suositukset, sairastuminen, karanteeni ja muut pandemian aiheuttamat poikkeukselliset esteet). Kurssin keskeytyessä Joogastudio Oulu tiedottaa osallistujille asiasta ja ilmoittaa jatkotoimenpiteistä. Kurssin keskeytyessä kurssin jatko siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan 12 kuukauden sisällä tai Joogastudio Oulu pyrkii jatkamaan opetusta vaihtoehtoisin keinoin mahdollisimman pian. Kurssin keskeytyessä force major tai pandemian syistä, Joogastudio Oulu ei ole korvausvelvollinen kurssimaksuista vaan opetus toteutetaan myöhäisempänä ajankohtana tai tavalla, joka sopii force major tilanteeseen kuten pelkästään live-nettijoogana pandemian aiheuttaessa keskeytymisen.

Opettajasta:

Ari-Pekka Skarp on työskennellyt kehon ja mielen parissa viime vuosituhannelta alkaen kamppailulajien, meditaation, taolaisten harjoitusten ja joogan parissa. Opetuskokemusta hänellä on lajeista 15 vuoden ajan muun muassa meditaatio ja mindfulness opettajana sekä tuoreimpana joogan opettajana. Ari-Pekka on myös psykologi sekä kirjailija ja on hiljattain julkaissut teoksen Mielen Laboratorio. Ari-Pekan inspiraatio ja kiinnostus on tullut sisäisestä työskentelystä. Erityisesti häntä viehättää suoran yhteyden hakeminen siihen joka kokee, elää ja havainnoi tätä maailmaa. Sisäisen työskentelyn muodot yhdistettynä fyysiseen harjoitteluun ovat tuoneet minulle kaikkein mielenkiintoisimmat haasteet. Joogassa nämä yhdistyvät upealla tavalla – fyysinen ja henkinen, ulkoinen ja sisäinen työskentely. Ari-Pekka on valmistunut Yoga Alliancen RYT-200 koulutuksen sertifioiduksi joogaopettajaksi.