Siirry suoraan sisältöön

Joogalajit

joita opetamme

Tarjoamme tällä hetkellä vain kausiluenteisia pitkiä kursseja ja lyhyitä tiiviskursseja.
 Joogastudion tunneille on helppo tulla ja jokaisen lähtötasolle löytyy varmasti sopiva tunti. Huomioithan tuntien haastetasot. Löydät ne jokaisen tunnin kohdalta alla olevista tuntikuvauksista. 

Tuntien tasoerot:

Taso 1: Alkeistason tunti. Tunnille voi osallistua kuka tahansa ilman aiempaa kokemusta joogasta. Riittää, että sinulla on perushallinta kehostasi. Tunti sopii myös jäykille rautakangille.

Taso 1-2: Alkeis-jatkotason tunti. Osallistujalla on jo jonkin verran kokemusta joogan asentoharjoittelusta. Kehon käyttö on tuttua sinulle. Olet valmis kokeilemaan hiukan vaativampia kehon hallintaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja voimaa kehittäviä harjoituksia. Tunnit ovat intensiivisempiä kuin tason 1 tunnit. Vaihtoehtoisesti sinulla voi olla kokemusta jostain toisesta lajista, josta kokonaisvaltainen kehon käyttö on tuttua. Kysy reilusti opettajiltamme, mikäli olet epävarma pärjäisitkö näillä tunneilla.

Taso 2: Jatkotason tunti. Sinulla tulee olla kokemusta joogasta joko Joogastudio Oulussa tai muualla. Hallitset perusteita omatoimisesti, etkä enää tarvitse perusteellista ohjausta suorittaaksesi tavallisimpia asanoita ja aurinkotervehdyksiä. Sinulla on myös kehon kannatusta ja tukilihasten hallintaa. Vaihtoehtoisesti sinulla on kokemusta jostain toisesta lajista, jossa kokonaisvaltainen kehontuntemus, kannatus ja liikkuvuus ovat tulleet tutuiksi (esim. tanssi tai voimistelu). Kysy reilusti opettajiltamme, mikäli mietit pärjäisitkö näillä tunneilla

Flow joogassa laitat kehosi liikkeeseen, joka vapauttaa mielesi!

Flow jooga yhdistää virtaavan liikkeen, hengityksen, asanat (asennot) ja keskittymisen. Likkuvalla tunnilla asanat yhdistetään hengityksen avulla. Vinyasa lämmittää ja palauttaa kehoa asanoiden välissä. Tunti lisää voimaa, kestävyyttä, notkeutta ja keskittymiskykyä. Jokainen tunti on erilainen ja tunnilla voi olla teema tai aihe, jonka ympäriltä asanat on valittu. Flow jooga tunnit vaihtelevat luonteeltaan opettajan mukaan. Tunnit voivat olla lempeitä tai vaihtoehtoisesti hyvin liikkuvia ja dynaamisia sekä voimakkaita.

Katso alta eri flow joogatuntien kuvaukset.

Flow joogaa on kaksi eri tasoa.

Flow jooga taso 1 sopii kaikille (myös ensikertalaisille), jotka voivat tehdä normaalia liikuntaa. Tunnilla tehdään esimerkiksi yksittäisiä punnerruksia käsien ja polvien varassa. Tunti on aktivoiva.

Flow jooga taso 1-2 tunti sopii joogaa jo hiukan pidempään harrastaneille. Tunti on niille harrastajille, jotka haluavat kokeilla, miten joogasta saadaan hiukan haasteellisempaa. Tunti ei siis sovi aivan ensi kertaa joogaharjoitukseen tutustuvalle, mikäli taustalla ei ole muuta kehoa voimakkaasti liikuttavaa harjoittelua. Tunnilla tehdään muun muassa lankusta alas punnerruksia ja keskikehon tukilihaksia vaativia liikkeitä.

Aamuflow on tehty kehon ja mielen herättämiseen päivää varten. Aamuihin sopivat erityisen hyvin terapeuttiset avaavat liikkeet, herättävät ja aktivoivat asentosarjat sekä erityyppiset aurinkotervehdykset. Tunnilla liikutaan virtaavasti tarkoin suunniteltujen ja tarkkaan ohjattujen asentosarjojen läpi. Tunti sopii eritasoisille harjoittelijoille vasta-alkajista edistyneisiin, jokaiselle tulee tekemistä useiden vaihtoehtojen ja variaatioiden myötä. Voisiko aamu paremmin alkaa? Tämä tunti on monen kestosuosikki.

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Dynaaminen flow jooga on nimensä mukaan vaihtelevaa. Välillä antaudutaan virtaavaan liikkeeseen ja välillä keskitytään työskentelemään staattisiin asanoihin ja niiden sarjoihin. Jokainen tunti on erilainen ja tunnilla voi olla teema tai aihe, jonka ympäriltä asanat on valittu. Teemana voi olla esimerkiksi tietty alue kehosta, johon keskitymme tai vaikka pikkutarkka erikoistyöskentely, kuten selän voiman lisääminen. Yksikään tunti ei ole samanlainen, opettaja rakentaa tunnin osallistujien mukaan. Dynaaminen flow jooga hikoiluttaa, energisoi, vapauttaa ja tuo hyvän mielen. Tunti lisää voimaa, kestävyyttä, notkeutta ja keskittymiskykyä.

Dynaaminen flow jooga taso 1-2 tunti sopii joogaa jo hiukan pidempään harrastaneille. Tunti on niille harrastajille, jotka haluavat kokeilla, miten joogasta saadaan hiukan haasteellisempaa. Tunti ei siis sovi aivan ensi kertaa joogaharjoitukseen tutustuvalle, mikäli taustalla ei ole muuta kehoa voimakkaasti liikuttavaa harjoittelua. Tunnilla tehdään muun muassa lankusta alas punnerruksia ja keskikehon tukilihaksia vaativia liikkeitä.

Lempeä flow on joogatunti nimensä mukaisesti. Tunnilla yhdistetään hengityksen ja liikkeen avulla asanoita ja terapeuttisia joogaliikkeitä. Tunnilla keskitytään erityisesti kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita. Tunnilla lähestytään joogaa ihanan pehmeästi ja lempeästi. Tällä tunnilla pidetään huoli, että liika suorittaminen unohtuu. Jokainen tekee saman harjoituksen omien tarpeittensa mukaisesti ja huomioiden mahdolliset omat haasteet. Tunnilla yhdistyy jooga-asanan pääajatukset sthirasta ja sukhasta eli lempeästä jämäkkyydestä.  

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Vinyasa flow jooga yhdistää jatkuvan virtaavan liikkeen, hengityksen, asanat (asennot) ja keskittymisen. Tällä tunnilla liikutaan paljon asanasta toiseen hengityksen johdattamana tyypillisellä vinyasa-liikesarjalla, jonka opit tunnilla. Vinyasan välissä keskitytään välillä valikoituihin liikkeisiin ja tehdään myös asanoita peräkkäin. Vinyasa liikesarja lämmittää ja palauttaa kehoa asanoiden välissä. Tällä tunnilla vauhtia riittää ja haastetta jokaisen taitotason mukaan! Jokainen tunti on erilainen. Vinyasa flow jooga hikoiluttaa, energisoi, vapauttaa ja tuo hyvän mielen. Tunti lisää voimaa, kestävyyttä, notkeutta ja keskittymiskykyä.

Tunti on haastavampi tason 2 tunti. Tason 1-2 tunneille osallistuneet voivat käydä kokeilemassa myös tätä tuntia. 

Palauttava & rentouttava jooga on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Joogatunnit on syvärentouttavat ja palauttavat nimensä mukaisesti. Tämä jooga on vastakohta aktiiviselle joogalle. Tunnilla ei pyritä keskittymään voimakkaasti vaan antaudutaan rentoutumiselle harjoituksessa ja samalla vapautetaan kehoa, hermostoa ja mieltä. Liikkeet tehdään pitkään ja hyvin rauhallisesti. Tunnilla kehon rentouttamisreaktiot käynnistyvät. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja. Harjoitus poistaa tehokkaasti stressiä ja syväjännitystä. Tunnin jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Palauttava & rentouttava jooga sopii hyvin rauhoittavaksi harjoitukseksi illalla, jos sinulla on vaikeuksia rentoutua päivän kiireistä ennen nukahtamista. 

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Hatha jooga -tunti sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita pärjätäkseen tällä tunnilla. Toisaalta jo aktiivisesti joogaa harrastavat saavat tunnilla uusia haasteita. Jokainen tunti on erilainen. Tunnit pitävät sisällään alkulämmittelyn, aurinkotervehdys-liikesarjan, vaihtuvan sarjan joogan asentoja eli asanoita ja loppurentoutuksen. Tunti voi olla oman valinnan mukaan joko virkistävän kevyt tai voimistavan hikinen. Harjoitus lisää kehon tasapainoa, voimaa ja notkeutta. Erityishuomio on vartalon luonnollisen voimakeskuksen löytämisessä. Tunti kehittää erityisesti syviä tukilihaksia ja parantaa sitä kautta selkärangan asentoa ja ryhtiä. Tunnin jälkeen olo on rento ja virkistynyt sekä mieli rauhallisempi. Säännöllisesti tehtynä harjoitus parantaa kehon terveyttä sekä kasvattaa mielen keskittymiskykyä ja itsetuntemusta. Tunti pohjautuu voimakkaaseen intialaiseen hatha joogaan

Harjoitus tehdään yhdessä mutta henkilökohtaiseen ohjaamiseen keskittyen. Asanat opitaan tekemään oikein, jolloin niiden täysi hyöty saavutetaan. Jokainen huomioidaan yksilönä, kehon sen hetkiset mahdollisuudet huomioon ottaen.

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Lempeä hatha jooga sopii kaikille. Tunti on tehty helpon tason tunniksi unohtamatta joogan kokonaisvaltaisia terveysvaikutuksia. Tällä tunnilla harjoitetaan tarkasti tehtyjä mutta lempeitä työskentelytekniikoita. Tunnilla tehdään terapeuttisia joogaliikkeitä ja asanoita. Tunnilla tehtävät asanat ovat kehon lihaksia aktivoivia, rentouttavia tai molempia. Kehon sisäinen voima, liikkuvuus, venyvyys ja läsnäolo kehittyvät lempeästi ja ystävällisesti. Lempeä hatha sopii hyvin ihmisille, jotka kokeilevat joogaa ensimmäistä kertaa ja haluavat aloittaa mahdollisimman helposta tunnista tai jo pitkään käyneille, jotka haluavat ottaa vähän iisimmin ja lähestyä itseään erityisen hellällä otteella. 

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Vaativa hatha jooga on seuraava taso jo pidempään hatha jooga -tunneilla käyneille. Tunti on tarkoitettu niille, jotka jo sisäistävät hyvin hatha joogan perusasiat aurinkotervehdyksistä yleisimmin tunnilla tehtäviin asanoihin. Tunnilla ei enää ohjeisteta perusteisiin vaan keskitytään jatkotason asioihin, kuten lihaskohtaiseen huomiointiin perusasanoissa, haastavampiin jatkotason asanoihin ja jatkotason hengitysharjoituksiin (pranayama).

Tunti on tason 2 tunti. Sinulla tulee olla pohjaa joogasta tai muusta lajista, jossa kehonhallinta on jo tullut tutuksi.

Heat joogassa tarjotaan kuumuutta ulkoiseen ja sisäiseen kylmyyteen. Tropiikin helteisiin kohoava lämpö (noin 33 astetta) virittää kehon kohti asanaharjoitusta, ja hikeä virtaakin runsaammin kuin normaaleilla tunneilla. Tällä tunnilla tehdään intensiivinen joogasarja tarkoilla linjauksilla. Asanavariaatioita annetaan jokaiselle tasolle. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin pidempään jooganneille. Tunnin jälkeen endorfiinit virtaavat ja olo on selkeän tasapainoinen.


Tunti on tason 1-2 tunti. Tunnilla annetaan vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että lisähaastetta kaipaaville.

Heat Flow kietoo sinut sametinpehmeään ja lämpimään joogakuplaan Aurinkosalin troppisessa lämmössä. Tunti koostuu asanasta toiseen hengityksen tahdissa virtaavasta liikkeestä, jossa yhdistyvät rauhallinen voima, notkeus, liikkuvuus ja keskittyminen. Tuloksena on kokonaisvaltaisesti kehoa lämmittävä, vahvistava ja tasapainottava harjoitus, joka vapauttaa paitsi kehosi endorfiinit myös mielesi flow -tilaan. Jokainen tunti ja flow on erilainen ja tunnilla voi olla myös inspiroiva teema. Tunti sopii harrastajille, joille perustason jooga on jo tuttua tai liikkuu kehonsa kanssa muuten paljon. Flowjoogan mukaansatempaava syke takaa kuitenkin sen, että liika suorittaminen unohtuu, ja poistut tunnilta tyynen energisenä, niin sisäisesti kuin ulkoisesti hyvää oloa hehkuen.

Tunti on tason 1-2 tunti. Otathan tälle extra-lämmitetylle tunnille vesipullon.

Lämpö palauttava & rentouttava jooga on muuten saman tyylinen tunti kuin palauttava & rentouttava jooga, mutta joogaa tehdään infrapunalämmittimien lempeässä lämmössä. Tällöin rentouttava ja palauttava vaikutus menee vielä syvemmälle. Tunnilla on lämmin, mutta ei tukahduttavan kuuma kuitenkaan. Suosittelemme juomaan hiukan ylimääräistä tunnin jälkeen. 

Palauttava & rentouttava jooga on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Joogatunnit on syvärentouttavat ja palauttavat nimensä mukaisesti. Tämä jooga on vastakohta aktiiviselle joogalle. Tunnilla ei pyritä keskittymään voimakkaasti vaan antaudutaan rentoutumiselle harjoituksessa ja samalla vapautetaan kehoa, hermostoa ja mieltä. Liikkeet tehdään pitkään ja hyvin rauhallisesti. Tunnilla kehon rentouttamisreaktiot käynnistyvät. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja. Harjoitus poistaa tehokkaasti stressiä ja syväjännitystä. Tunnin jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Palauttava & rentouttava jooga sopii hyvin rauhoittavaksi harjoitukseksi illalla, jos sinulla on vaikeuksia rentoutua päivän kiireistä ennen nukahtamista. 

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Intuitive flow on täysin uusi kokemuksellinen flow-joogatunti jo joogaan tutustuneille. Opettajamme Matin itse kehittämä joogatyylistä on vaikuttuneet ja innostuneet jo lukuisat oppilaamme. Tunnilla tehdään matka kehoon ja mieleen kuunnellen syvältä nousevia impulsseja ja niiden ohjaamana teemme harjoitusta. Kehon sisäinen äly ja intuitio vievät harjoittelijat mukanaan liikkeisiin, joita teemme asanasarjoissa. Lähdemme kokeilemaan millaista kaikenlaista liikettä voimme lisätä eri kehonosilla asanaan kehon liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa haastaen sekä kehittäen. Haemme normaalista poikkeavia liikeratoja ja haastamme rationaalista kontrollinhaluista mieltämme, jolle tarjoamme epäsäännöllisyyttä ja uusia toimintamalleja joogan avulla. Tunti voi olla myös voimakkaasti terapeuttinen, kokonaisvaltaisen fascia-työskentelynsä vuoksi. Rehellisyyden nimissä on myös hyvä sanoa, että tunnista pitää joko valtavasti tai ei pidä lainkaan kaikessa erilaisuudessaan mitä se on. Tunti on inspiroiva, mutta myös intensiivisen rankka ja jopa välillä kaoottinen matka, kannattaa tätä joogatuntia ehdottomasti kokeilla. Mieli, keho ja tunteet virittyvät kokonaan uudelle taajuudelle.

Tunti on tason 1-2 tunti. Tunti sopii jo aktiivista joogaa harrastaneille.

Kundaliinijooga on monesta muusta joogaharjoituksesta poikkeava erityinen joogamuoto. Kundaliinijoogaa kutsutaan yleisesti myös tietoisuuden joogaksi. Harjoituksessa yhdistyvät asanat eli fyysiset harjoitukset, hengitys eli pranayama, käsien vaikuttavat asennot eli mudrat, energiaa ja elinvoimaa ohjailevien vartalon lukkojen eli bandhojen käyttö, syvä rentoutuminen ja meditaatio sekä äänen käyttö mantroissa. Tunneilla on useimmiten tietty teema, jonka ympärille harjoitus rakentuu. 

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Raskausajan jooga on tunti odottaville. Raskausajan joogassa saat virkistystä ja lempeyttä keholle, mielen tasapainoa, kehon tuntemusta sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia odotusaikaan. Turvallisilla tunneilla tehdään lempeä harjoitus, joka päättyy loppurentoutukseen. Tunnilla huomioidaan raskauden eri vaiheiden tuomat rajoitukset ja turvallisuusseikat. Tunnit sopivat myös valmistelemaan kehoa ja mieltä kohti synnytystä. Raskausajan jooga soveltuu ihan aloittelijoille sekä tietysti aiemmin joogaa harrastaneille.  Tunneilla tehdään lempeää joogaa sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. 

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Total Reset syvärentoutustunnilla päästetään irti pinnistyksistä ja annetaan itsellemme lupa lipua totaalisen rentoutumisen tilaan. Tunnin aluksi tehdään pieni aktivoiva fyysinen harjoitus, joka auttaa päästämään ulos päivän paineet ja valmistaa sekä kehon että mielen syvempään ja miellyttävämpään rentoutumisen kokemukseen. Tunnilla käytetään muun muassa musiikkia ja mielikuvaharjoitteita apuvälineinä matkalla rauhan äärelle.

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Yin jooga on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Yin jooga on voimakkaasti rauhoittava ja tasapainottava harjoitus, jossa passiivisuus, antautuminen ja rauhallisuus ovat avainasemassa. Tämä harjoitus tasapainottaa hektisen elämämme kiireistä puolta, yangia. Perinteinen yin jooga pohjautuu rauhalliseen joogaan, taolaiseen filosofiaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen, joten tunnilla kuulee puhuttavan esimerkiksi meridiaaneista. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja, millä on voimakas psykosomaattinen vaikutus. Tunnin jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Yin jooga sopii hyvin rauhoittavaksi harjoitukseksi illalla, jos sinulla on vaikeuksia rentoutua päivän kiireistä ennen nukahtamista.

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.

Lämpö yin jooga yhdistää kaksi suosituinta asiaa Joogastudiolla: lämpötunnit ja yin joogan. Yin on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Yin jooga on voimakkaasti rauhoittava ja tasapainottava harjoitus, jossa passiivisuus, antautuminen ja rauhallisuus ovat avainasemassa. Tämä harjoitus tasapainottaa hektisen elämämme kiireistä puolta. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja, millä on voimakas psykosomaattinen vaikutus. Tunnin jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Lämpö lisää tunnin rentouttavaa vaikutusta. Lämpötila tunnilla pidetään miellyttävänä muttei liian kuumana 25-30 asteen välillä.

Tunti on tason 1 tunti. Tunti sopii hyvin myös ensikertalaisille.