Suomalainen mies joogaa! Joogastudio Oululla alkaa oma joogaryhmä miehille elokuussa 2020

KURSSI ON TÄYNNÄ. Mikäli sinua kiinnostaisi kuitenkin kurssi, laita meille sähköpostia osoitteeseen toimisto@joogastudio.fi, niin laitamme sinulle tietoa kun seuraava kurssi tulee tai mikäli perustamme lisää kurssiryhmiä.

—-

Keväältä koronan vuoksi siirretty odotettu miesten joogakurssi ”Soturijoogaa miehille” alkaa vihdoin 25.8.2020.

Saimme keväällä jo riittävän määrän miehiä mukaan, joten kurssi toteutuu! Tule sinäkin mukaan tai vinkkaa vaikka kaverille tai kumppanille tästä uudesta kurssistamme.

Joogaako suomalainen mies? Kyllä se joogaa ja hyvin joogaakin. Suomalainen mies joogaa siinä missä intialainenkin. Suomalainen mies uskaltaa ja haluaa puhua isommassakin porukassa kuntosalin jälkeen saunassa joogasta ja kehonhuollosta – kiinnostuneena ja arvostaen. Näin on käynyt todistetusti. True story.

Ajat muuttuvat. Enää ei kiinnosta pelkästään suo, kuokka ja perkele. Suomalainen mies on kiinnostunut hyvinvoinnista nyt enemmän kuin koskaan. Korvien väli ja keho ei muuten enää kestä. Kädet alkavat käydä lyhyemmiksi kurotellessaan kalsareita lattialta.  

Sattuipa kerran asiasta keskustelemaan kaksi miesjoogaopettajaa kahvikuppien ääressä. Nämä kaksi herrasmiestä olivat Ari-Pekka Skarp ja Matti Pääaho. Molemmat olivat sitä mieltä, että olisi tarve perustaa uusi vain miehille tarkoitettu oma joogaryhmä. Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että miesten ryhmä on aidosti miesten ryhmä vasta, kun opettajakin on mies. Silloin meininki on vapaampaa ja mukana voi olla todellista veljeyttä, vertaistukea ja ymmärrystä – ja palleja myös. Lisäksi Ari ja Matti pohtivat kynnyksen alentamisesta. Miten saadaan joogamatolle ja motivoidaan pohjoisen karu ja karski sielu, jonka mielenmaisemassa on jylhä luonto, talvisota, huumorintajuinen suo ja kuokka sekä tunteva sydän? Ei se vaikeaa ole, tuumattiin.

Joten… 

Joogastudio Oululla alkaa oma joogaryhmä miehille. Opettajana ei ole vain yksi vaan kaksi miesopettajaa! Tämä joogaryhmä on saanut inspiraationsa pohjoisen sisusta, jossa on jotain yhteistä joogaperinteen kanssa. Suomalainen taistelee tiensä läpi silloin kun pitää. Samoin teki intialainen 1500-luvun soturijoogi. Tässä ryhmässä joogataan miesten ehdoilla ja otetaan asia tosissaan. Luvassa on hyvinvointia keholle ja korvien väliin. Ryhmän jooga kehittää liikkuvuutta, voimaa, notkeutta ja hengitystä kehossa. Korvien välissä kehittyy taito purkaa stressiä, tulla tietoisemmaksi itsestä ja kehosta sekä taito olla läsnä. Vaikutuksen voi huomata jo ensimmäisen kerran jälkeen.

Jooga, jota teemme on sopivan helppoa, muttei pelkkää muniin puhaltelua ja istuskelua. Tässä joogassa emme myöskään pelkää hikeä. Ruostuneet rautakanget ovat enemmän kuin tervetulleita ryhmään, sillä onhan studiollamme taivuteltu niitä ilman työkaluja jo vuodesta 2014. Vaikka teemmekin joogaa tosissaan, teemme sitä huumorintajuisella otteella. Meidän ryhmässä jooga ei ole missään nimessä liian vakavaa puuhaa.

Saatat miettiä seuraavaa..

  • Onkohon minusta joogaan ja mitä tämä vaatii? Kyllä on. Jos olet mies, niin täytät kurssin vaatimukset. Muuta tämä ei vaadi. Aloitamme jokaiselle sopivista harjoituksista.
  • Pitääkö minun olla notkea? Ei pidä. Riittää, että olet notkea kuin rautakanki. Rautakanget hyötyvät joogasta erityisen paljon.
  • Sopiikohan tämä minulle kun minulla on tämä terveysongelma/vamma? Erittäin suurella todennäköiisyydellä jooga sopii sinulle. Vain vakavimmat sairaudet ovat kokonaan este joogalle. Opettajamme osaavat huomioida terveydelliset haasteet ja antavat sen mukaan henkilökohtaisesti ohjeistusta ja vaihtoehtoja, jotka sopivat terveydellisiin haasteisiin.
  • Olenko liian vanha / nuori? Et ole. Jooga ei katso ikää. On mukavaa, jos ryhmässä on eri ikäisiä miehiä.
  • Olen keholtani jonkin muotoinen ja kokoinen, sopiikohan tämä minulle? Sopii. Piste.
  • Eikö jooga ole naisten laji? Ei ole. Tämä on suuri harhakäsitys. Jooga oli lähes pelkästään miesten juttu monta tuhatta vuotta, ennen kuin länsimaissa jumppabuumi sai naiset mukaan miehiä enemmän.
  • Olen liikkunut paljon joten käykö tämä minulle liian helpoksi? Ei varmasti käy. Annamme henkilökohtaisesti haastetta niille lisää jotka sitä kaipaavat. Olemme aika hyviä arvioimaan tarpeen.
  • Minua askarruttaa tämä erityinen asia? Älä jätä asiaa vain omaan mieleesi. Älä turhaan epäröi. Soita tai laita sähköpostia meille niin vastaamme askarruttaviin kysymyksiin.

ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI!  

Mitä: Soturijoogaa miehille

Missä: Joogastudio Oulu, Tyrnäväntie 16 (Terminaali, Sisäänkäynti Joogastudio Oulu, Citydance, Liikuntakeskus voitto)

Milloin: Tiistaisin alkaen 25.8.2020 klo 17.00-18.15

Kurssin pituus: 10 kertaa (viimeinen kerta 27.10.)

Hinta ja varausmaksu: 150€ euroa, josta varausmaksuna maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä 50€. 

Ilmoittautuminen ja maksaminen: Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla kurssipaikan varausmaksu 50€ Joogastudio Oulun verkkokaupassa. Suosittelemme ilmoittautumaan heti, jotta varmistat paikkasi tällä suositulla kurssilla. Loppuosa kurssimaksusta laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Ilmoittaudu mukaan täältä!

Meille käy myös liikuntasetelit ja edut. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen matti@joogastudio.fi, jos haluat maksaa kurssin ePassilla, Eazybreakilla, Smartumeilla, Smartum-saldolla, Smartum-kortilla, Tyky-kuntoseteillä, Edenred Virike seteleillä, Edenred Ticket Duo tai Virike kortilla.

Kurssille mukaan: Et tarvitse omaa joogamattoa tunneille. Meillä on kaikki tarpeelliset välineet. Ota mukaan puhtaat treenivaatteet, joissa on mukava liikkua. Juomapullo ja pieni hikipyyhe voi helpottaa tunnilla oloa. 

Varaus- ja peruutusehdot: Lue kurssin varaus- ja peruutusehdot täältä. Ilmoittautuminen ja varausmaksun maksaminen kurssille toimii varaus- ja peruutusehtojen hyväksymisenä. 

Lisätietoa kurssin sisällöstä, ilmoittautumisesta ja maksusta: Matti Pääaho 044 5555 878 tai matti@joogastudio.fi

Ari-Pekka Skarp on työskennellyt kehon ja mielen parissa viime vuosituhannelta alkaen kamppailulajien, meditaation, taolaisten harjoitusten ja joogan parissa. Opetuskokemusta hänellä on lajeista 15 vuoden ajan muun muassa meditaatio ja mindfulness opettajana sekä tuoreimpana joogan opettajana. Ari-Pekka on myös psykologi sekä kirjailija ja on hiljattain julkaissut teoksen Mielen Laboratorio. Ari-Pekan inspiraatio ja kiinnostus on tullut sisäisestä työskentelystä. Erityisesti häntä viehättää suoran yhteyden hakeminen siihen joka kokee, elää ja havainnoi tätä maailmaa. Sisäisen työskentelyn muodot yhdistettynä fyysiseen harjoitteluun ovat tuoneet minulle kaikkein mielenkiintoisimmat haasteet. Joogassa nämä yhdistyvät upealla tavalla – fyysinen ja henkinen, ulkoinen ja sisäinen työskentely. Ari-Pekka valmistuu keväällä Yoga Alliancen RYT-200 koulutuksen sertifioiduksi joogaopettajaksi.

Matti Pääaho on liikkunut itse koko elämänsä ja liikuttanut hymy huulessa muita ihmisiä jo 14 vuoden ajan. Siirtymä tanssinopettamisesta jooganopettamiseen tapahtui vuoden kestäneellä maailmanmatkalla, jolla hän sukelsi entistä syvemmälle joogan, meditaation ja henkisten harjoitteiden maailmaan muun muassa Pohjois-Thaimaassa, Balilla ja Intiassa. Intiassa hän kävi pitkän joogaopettaja- ja joogaterapiakoulutuksen. Matti on itse aloittanut joogansa astanga joogasta. Intialainen opettajakoulutus pohjautui voimakkaaseen klassiseen hatha joogaan. Matille on kertynyt paljon kokemusta myös monesta muusta joogatyylistä. Matin merkittävimpiä opettajia ovat Bharath Shetty, Mark Whitwell ja Janne Kontala. Matin opettamassa joogassa korostuu linjausten ja tekniikoiden oikein tekeminen sekä kehon luonnollisten reaktioiden hyödyntäminen. Tämän vuoksi turvallisuus ja terveyshyödyt ovat avainasemassa. Matin pitkä opetustausta, maanläheinen ote ja positiivinen asenne tekevät tunneista erityisiä, nautittavia ja kenen tahansa helposti aloitettavia. Matti Pääaho on E-RYT500-sertifioitu opettaja.