Aloita jooga! Joogan pitkä alkeiskurssi – vasta-alkajasta harrastajaksi. Elokuussa 2020 alkavat ryhmät

Oletko haaveillut joogan aloittamisesta? Haemme ihan uusia harrastajia jotka haluavat aloittaa ihan nollapisteestä!

Syksyllä 2020 alkaa Joogan pitkän alkeiskurssin uusia ryhmiä kaksi kappaletta. Ilmoittautuminen on nyt auki. Varaa paikkasi!

Pitkät alkeiskurssit ovat saaneet paljon kehuja osallistujilta ja osallistujat ammentavat tälläkin hetkellä uutta oppia innokkaana.
Aiemmat kurssit on täyttyneet yllättävän nopeasti. Tule sinäkin mukaan tällä kertaa! Jooga kuuluu kaikille.

Haluaisitko aloittaa joogaharrastuksen nollapisteestä muiden kanssa? Oletko kiinnostunut joogasta, muttet halua osallistua viikkotunneille, joilla on jo aiemmin joogaharrastuksensa aloittaneita? Oletko mielestäsi lähempänä rautakankea kuin kuminauhaa ja joogan asentoharjoitus tuntuu ajatuksena pelottavan kaukaiselta? Vai haluatko jostain muusta syystä lähestyä joogaa harrastuksena ihan nollapisteestä? Nyt sinulla on mahdollisuus aloittaa joogan harrastus hyvässä opetuksessa Pohjois-Suomen suurimmassa joogakoulussa.

Moni on epävarma joogan aloittamisen suhteen, vaikka ei tarvitsisi. Kevätkauden kurssilaiset kehuivat kurssituntia viikon kohokohdaksi. Lue alta osallistujien palautetta, niin tiedät miksi.

Joogastudio Oulu tarjoaa elokuussa 2020 kaksi ryhmää alkavaa ”Joogan pitkää alkeiskurssia”.

Kurssilla voit lähestyä lajia helposti ilman kynnystä. Aloitat opettelusi ja joogan harrastamisen nollatasolta. Kokemusta sinulla ei tarvitse olla. Tule juuri sellaisena kuin olet – jooga sopii kaikille. Kurssin tavoitteena on saada vasta-alkajat mukaan harrastukseen helpommin ja tuoda joogan hyödyt jokaisen saataville. Kurssin jälkeen olet oppinut perusteet hyvin sekä saanut riittävän kokemuksen jatkaaksesi joogan harrastusta viikkotunneilla tai kotona.

Kenelle? Joogan pitkä alkeiskurssi on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat aloittaa joogan harrastamisen ihan nollapisteestä yhdessä samantasoisten ryhmäläisten kanssa. Kurssi sopii erityisesti sellaisille, jotka eivät halua tulla suoraan viikkotunneille.

Sisältö ja hyödyt: Kurssi pitää sisällään 75 minuutin kokonaisvaltaisen joogatunnin kerran viikossa 18 kurssikerran ajan. Kurssi kestää koko syyskauden. 

Kurssi kehittää liikkuvuutta, venyvyyttä, tasapainoa ja voimaa. Kurssilla käydään läpi asana(eli asento)-harjoittelun perusteet perinpohjaisesti, helpoista harjoituksista alkaen. Opettelemme aurinkotervehdyksen ja suuren joukon tavallisia asanoita, joita muokkaamme jokaisen jäykkyystason ja henkilökohtaisten haasteiden mukaan – opit tekemään joogaa omalla tavallasi ja rautakangetkin taipuvat pikkuhiljaa. Tällöin jokainen voi aloittaa joogaharjoituksensa juuri siltä tasolta, mihin keho ja mieli ovat valmiit. Älä kuitenkaan luule, että joogan harjoittelu olisi vain kevyttä puuhaa, vaikka kyseessä on aloituskurssi. Osana jokaista tuntia työskentelemme kehittäen ja voimistaen kehon tukilihaksistoa ja tunnetusti tämä tuo hikeäkin pintaan. Teet kuitenkin oman jaksamisesi ja henkilökohtaisten mahdollisuuksiesi mukaan. Jooga on lajina hyvin kokonaisvaltaista ja tasapainottavaa.

Kurssilla opetellaan joogan asana-harjoituksessa tehtävä joogahengitys ja lisäksi sivuten pienissä määrin useita muita hengitysharjoituksia. Kurssilla joogan maailma tulee sinulle tutuksi. Kokeilemme myös erilaisia joogatyylejä.

Rentoutuminen sekä mielen rauhoittaminen ja tasapainottaminen ovat myös tärkeitä tavoitteita. Kurssilla tehtävät joogaharjoitukset tähtäävät kehon parantamisen lisäksi mielen rauhoittumiseen ja hyvinvointiin. Kurssilla saat myös kirjallisia ohjeita kurssilla opeteltavista asanoista ja asanasarjoista kotiin vietäväksi.

Terveydelliset haasteet? Kurssilla otetaan huomioon jokaisen osallistujan terveydelliset haasteet ja annetaan niiden mukaan vaihtoehtoja harjoitukseen. Vain hyvin harva terveydellinen tila estää joogan harrastamisen kokonaan. Kysy tästä ihmeessä lisää, katso yhteystiedot alta.

Kurssin opettajaa Matti Pääahoa on kehuttu maanläheisestä ja täsmällisestä otteestaan joogan perinpohjaiseen opettamiseen. Hänellä on takanaan jo yli 2000 opetettua tuntia ja lukuisat ihmiset ovat tutustuneet joogaan hänen tunneillaan.

Palautetta aiemmilta kursseilta:

”Olen ollut todella tyytyväinen joogakurssiin, mukaan lähtemistä ei ole tarvinnut katua.
Olen jo muutaman vuoden haaveillut joogan aloittamisesta, mutta aina siirtänyt sitä. Jostain netin syövereistä on tullut joogasta kuva, että se on kamalan vakavaa, myöhästymistä ei sallita, tunneilla ei saa juoda jne. Tämä ei ollut yhtään sellaista. On ollut hyvä, että on saanut aloittaa rauhallisesti ja kaikki asanat on käyty alusta asti perusteellisesti läpi. Pelkkä viikonloppu-kurssi olisi ainakin itselle ollut ihan liian lyhyt. Hengitysharjoitukset on myös tulleet tarpeeseen, niissä oppii rauhoittumaan.”

”Alaselkäni oli oireillut jo useamman vuoden, ja koska työni sairaanhoitajana on fyysisesti hyvin kuormittavaa alkoi huolestuttaa, että selkäni ja muu kroppani sanoo pian sopimuksen irti. Olin kuullut kuinka moni oli saanut joogasta apua selkäongelmiin. Itseäni kiinnosti myös joogan henkinen puoli, sillä työni psyykkinen kuormittavuus kasvoi jatkuvasti. Useampi työkaveri poltti itsensä loppuun ja halusin itse välttää tätä kohtaloa. Ja lukemani ja kuulemani perusteella ajattelin, että joogasta olisi myös tässä apua. Itsellä oli kuitenkin iso kynnys lähteä suoraan viikkotunneille, koska mitään pohjaa ei ollut ja olin kankea kuin rautakanki. Sitten ihan sattumalta löysin tämän kurssin. Hetkeäkään miettimättä ilmottauduin ja tätä päätöstä en ole katunut kertaakaan. Kurssi vastasi odotuksiani ja jopa ylitti ne. En olisi koskaan uskonut, että huomaan niin suurta edistystä näinkin lyhyessä ajassa. Pidin siitä, että asanat rakennettiin huolellisesti ja aina sai apua ja erilaisia variaatioita jos oma kroppa ei johonkin pystynyt. Hengitysharjoitukset olivat kanssa mukavia ja niistä on ollut iloa töissä jaksamisessa. Oli myös mukavaa että kurssi eteni sopivasti pikkuhiljaa haasteellisempiin juttuihin ja sai usein kokea onnistumisen riemua ja huomata edistystään.”

”Olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti joogassa jo vuosia siellä sun täällä ja monenlaisella tunnilla. Mutta näissä on oikeastaan aina toistunut sama (kuten yleensä ryhmäliikuntatunneilla), että ohjataan asanasta toiseen kertomatta/ohjaamatta tarkemmin mitä teet oikein ja mitä väärin. Tästä syystä halusin tulla kurssille ja aloittaa ihan alusta oppimaan perusasiat kunnolla, ja näin on kyllä käynyt. Pelkästään tämän kevään aikana olen saanut enemmän tuloksia omaan liikkuvuuteeni kuin koskaan aikaisemmin, tämä tietenkin tuntuu ja näkyy mm. muissa harrastuksissa.”

”Itselle on tullut yllätyksenä, kuinka suuri apu tästä on ollut polven nivelrikkoon. Polvi ei ole ollut näin hyvässä kunnossa sen jälkeen kun nivelrikko todettiin… aika yllättävää. Ehdottomasti jatkan joogaamista nyt kurssin jälkeen.”

”Matti oli aivan äärettömän hyvä ja innostava vetäjä.”

”Erittäin asiantuntevaa ja yksilöllistä opetusta. Ilmapiiri rento. Suosittelen lämpimästi. Elämäni ehkä paras päätös on aloittaa jooga.”

Jos sinulla on kysyttävää kurssin sisällöstä, terveydentilasi vaikutuksesta joogan harrastamiseen tai mitään muuta aiheeseen liittyvää, ota ihmeessä yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse.

Nyt on sinun vuorosi.

Mitä: Joogan pitkä alkeiskurssi – vasta-alkajasta harrastajaksi

Milloin: SYYSKAUSI 2020

Kurssikertoja on yhteensä 18 kappaletta.

Valitse sinulle sopiva ryhmä.

Ryhmä 1. MAANANTAISIN 17.8.2020 alkaen klo 17.00-18.15 Ilmoittaudu tästä ryhmään 1.
Viimeinen kerta maanantaina 14.12.2020

Ryhmä 2. TORSTAISIN 20.8.2020 alkaen klo 17.00-18.15. Ilmoittaudu tästä ryhmään 2.
Viimeinen kerta torstaina 17.12.2020

Missä: Joogastudio Oulu, Tyrnäväntie 16 D-rappu. Terminaali-keskuksessa Limingantullin Prisman takana. Sisäänkäynti Joogastudio Oulu / Citydance / Liikuntakeskus Voitto -ovesta.

Kurssille: Et tarvitse omaa joogamattoa tunneille. Kurssin lähestyessä saat tarkemmat kurssiohjeet sähköpostiisi.

Hinta ja ennakkomaksu: Kurssi maksaa yhteensä 280 € sisältäen kurssimateriaalin (18 kurssikertaa x 15 euroa ja materiaalit 10€). Kurssin osallistumisen ennakkomaksu on 90€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loput kurssimaksusta laskutetaan toisen kurssikerran jälkeen. Kysy osamaksuna maksamisesta sähköpostilla. Kysy myös liikuntaeduilla maksamisesta sähköpostitse.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu maksamalla ennakkomaksu Joogastudio Oulun verkkokaupassa. Suosittelemme ilmoittautumaan heti, jotta varmistat paikkasi tällä suositulla kurssilla.

Valitse sinulle sopiva ryhmä ja ilmoittaudu:

Ryhmä 1 maanantaisin klo 17.00-18.15

Ryhmä 2 torstaisin klo 17.00-18.15

Varaus- ja peruutusehdot: Lue kurssin varaus- ja peruutusehdot täältä. Ilmoittautuminen ja varausmaksun maksaminen kurssille toimii varaus- ja peruutusehtojen hyväksymisenä. 

Lisätietoa: Matti Pääaho, toimisto (at) joogastudio.fi tai 0401526654