• Tuntikuvaukset

 • Joogastudio Oulun joogatunnit ja muut tunnit ovat niin sanottuja  drop-in -tunteja, joille kuka tahansa voi milloin tahansa tulla mukaan. Tunnit eivät siis ole kausimuotoisia kursseja. Joogastudion tunneille on helppo tulla ja jokaisen lähtötasolle löytyy varmasti sopiva tunti. Huomioithan tuntien haastetasot. Löydät ne jokaisen tunnin kohdalta alla olevista tuntikuvauksista. Lukujärjestykseen ja ilmoittautumiseen pääset täältä. 

  Löydä itselle mielenkiintoinen ja tule kokeilemaan mukaan joukkoomme!

  Tuntien tasoerot:

  Taso 1: Alkeistason tunti. Tunnille voi osallistua kuka tahansa ilman aiempaa kokemusta joogasta. Sopii kaikille taitotasoille. Riittää että sinulla on perushallinta kehostasi. Tunti sopii myös jäykille rautakangille. 

  Taso 2: Alkeisjatkotason tunti. Osallistujalla tulee olla kokemusta joogasta, joko joogastudio Oulussa tai muualla. Hallitset perusteita omatoimisesti, etkä tarvitse enää perusteellista ohjausta suorittaakseen tavallisimpia asanoita ja aurinkotervehdyksiä. Sinulla on myös kehittynyt kehon kannatusta ja tukilihasten hallintaa. Vaihtoehtoisesti sinulla on kokomusta jostain toisesta lajista, jossa kokonaisvaltainen kehontuntemus, kannatus ja liikkuvuus on tullut tutuksi esim. tanssi tai voimistelu. Voit tiedustella myös Joogastudio Oululta, mikäli epäilet olisitko valmis Tason 2 tunneille. 

 • Joogan alkeet - Taso 1

  Joogan alkeet -tunti sopii kaikille. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita pärjätäksesi tällä tunnilla. Toisaalta jo aktiivisesti joogaa harrastavat saavat tunnilla uusia haasteita nykytilanne huomioiden. Jokainen tunti on erilainen. Tunnit pitävät sisällään alkulämmittelyn aurinkotervehdys-liikesarjan, vaihtuvan sarjan joogan asentoja eli asanoita ja loppurentoutuksen. Tunti voi olla oman valinnan mukaan joko virkistävän kevyt tai hikeä säästämätön. Harjoitus lisää kehon tasapainoa, voimaa ja notkeutta. Erityishuomio on vartalon luonnollisen voimakeskuksen löytämisessä. Tunti kehittää erityisesti syviä tukilihaksia ja parantaa sitä kautta selkärangan asentoa ja ryhtiä. Tunnin jälkeen olo on rento ja virkistynyt sekä mieli rauhallisempi. Säännöllisesti tehtynä harjoitus parantaa kehon terveyttä sekä kasvattaa mielen keskittymiskykyä ja itsetuntemusta.

  Harjoitus tehdään yhdessä, mutta henkilökohtaiseen ohjaamiseen keskittyen. Asanat opitaan tekemään oikein ja niiden täysi hyöty saavutetaan. Jokainen huomioidaan yksilönä, kehon senhetkiset mahdollisuudet mielessä pitäen.

  Tunti on Taso 1 tunti. Tunti pohjautuu voimakkaaseen intialaiseen hatha-joogaan. Tunti sopii aloittelevan joogan harrastajan ensimmäiseksi tunniksi.

   

 • Voimakas hathajooga - Taso 2

  Voimakas hathajooga on seuraava taso jo pitempään Joogan Alkeet tunneilla käyneille. Tunti on tarkoitettu niille, jotka jo sisäistävät hyvin Joogan Alkeet tunnin perusasiat aurinkotervehdyksen ja yleisimmin tunnilla tehtävät asanat. Tunnilla ei enää ohjeisteta Alkeet tason perusasioihin vaan keskitytään jatkotason asioihin kuten lihaskohtainen huomiointi perusasanoissa, haastavammat jatkotason asanat ja jatkotason hengitysharjoitukset (pranayama).

  Tunti on tason 2 tunti, joten sinulla tulee olla pohjaa joogasta tai muusta lajista, jossa kehonhallinta on jo tullut tutuksi. 

   

 • Aamuflow jooga - Taso 1

  Aamuflow on tehty kehon ja mielen herättämiseen päivään. Aamuihin sopivat erityisen hyvin terapeuttiset avaavat liikkeet, herättävät ja aktivoivat asentosarjat sekä erityyppiset aurinkotervehdykset. Tunnilla liikutaan virtaavasti tarkoin suunniteltujen ja pilkun tarkkaan ohjattujen asentosarjojen läpi. Tunti sopii eri tasoisille harjoittelijoille vasta-alkajista edistyneisiin, jokaiselle tulee tekemistä useista vaihtoehdoista valiten omien valmiuksien mukaan. Voisiko aamu paremmin alkaa? Tämä tunti on monen kestosuosikki.

  Tunti on Taso 1 tunti.

  Good morning sunshine! 

 • Flow jooga - Taso 1 & 2 (ent. vinyasa flow)

  Flow joogassa (entinen Vinyasa flow) laitat kehosi liikkeeseen, joka vapauttaa mielesi!

  Flow jooga yhdistää virtaavan liikkeen, hengityksen, asanat (asennot) ja keskittymisen. Dynaamisella liikkuvalla tunnilla asanat yhdistetään hengityksen avulla vinyasa-liikesarjalla. Vinyasa lämmittää ja palauttaa kehoa asanoiden välissä. Tunti lisää voimaa, kestävyyttä, notkeutta ja keskittymiskykyä. Jokainen tunti on erilainen ja tunnilla voi olla teema tai aihe jonka ympäriltä asanat on valittu. Flow jooga hikoiluttaa, energisoi, vapauttaa ja tuo hyvän mielen. 

  Flow joogaa on kaksi eri tasoa.

  Flow jooga Taso 1 sopii kaikille (myös ensikertalaisille), jotka voivat tehdä normaalia liikuntaa. Tunti on liikkuva ja tunnilla tehdään esimerkiksi yksittäisiä punnerruksia käsien ja polvien varassa. Tunti on aktivoiva. 

  Flow jooga Taso 2 tunti ei sovi ihan aloittelijoille. Tunti sopii hyvin joogan alkeissa jo pitempään käyneille harrastajille, jotka haluavat kokeilla miten joogasta saadaan virtaavaa. Flow sopii myös aloittelijoille, mikäli heillä on kokonaisvaltainen perushallinta kehon käytöstä muiden liikuntaharrastusten kautta. Tunnilla tehdään muun muassa lankusta alas punnerruksia ja keskikehon tukilihaksia vaativia liikkeitä.

 • Syvärentouttava Yin jooga - Taso 1

  Syvärentouttava Yin jooga on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Syvärentouttava jooga on palauttavaa joogaa ja vastakohta aktiiviselle joogalle. Tunnilla ei pyritä keskittymään voimakkaasti vaan antaudutaan harjoitukselle ja vapautetaan kehoa. Liikkeet tehdään hyvin rauhallisesti keskittäen huomio kehon rentouttamisreaktioiden käynnistämiseen. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja. Harjoitus poistaa tehokkaasti stressiä ja syväjännitystä. Tunnin jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Syvärentouttava jooga sopii hyvin rauhoittavaksi harjoitukseksi illalla, jos sinulla on vaikeuksia rentoutua päivän kiireistä ennen nukahtamista. Tämä eroaa tavallisesta Yin-joogasta sillä, että tällä tunnilla ei syvennytä kiinalaisen lääketieteen näkemyksiin meridiaanilinjoista.

  Tunti on Taso 1 tunti. Tunti sopii aloittelevan joogaharrastajan ensimmäiseksi tunniksi!

 • Yin jooga - Taso 1

  Yin jooga on todellista kehon ja mielen tehohoitamista. Yin-jooga on voimakkaasti rauhoittava ja tasapainottava harjoitus, jossa passiivisuus, antautuminen ja rauhallisuus ovat avainasemassa. Tämä tasapainottaa hektisen elämämme kiireistä puolta Yangia. Perinteinen yin-jooga pohjautuu rauhalliseen joogaan, taolaiseen filosofiaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen. Kuulet tunneilla puhuttavan meridiaaneista ja linjoista, joiden pohjalta perinteistä yin-joogaa. Pitkäkestoisissa asanoissa eli venyttävissä asennoissa viivytään useita minuutteja ja tätä kautta voimakkaasti psykosomaattinen vaikutus menee syvälle kehoon ja mieleen. Tunnin jälkeen olo on erityisen rento ja levännyt. Yin jooga sopii hyvin rauhoittavaksi harjoitukseksi illalla, jos sinulla on vaikeuksia rentoutua päivän kiireistä ennen nukahtamista.

  Tunti on Taso 1 tunti. Tunti sopii loistavasti myös joogaan tutustujien ensimmäiseksi joogatunniksi.

 • Heat jooga - Taso 1-2

  Heat joogassa tarjotaan kuumuutta ulkoiseen ja sisäiseen kylmyyteen. Intian helteisiin kohoava lämpö virittää kehon kohti asanaharjoitusta ja hiki virtaa puhdistavasti entistä enemmän. Tällä tunnilla tehdään intensiivinen joogasarja pilkuntarkoilla linjauksilla. Asanavariaatioita annetaan jokaiselle tasolle. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin pidempäänkin tehneille. Tunnin jälkeen endorfiinit virtaavat ja olo on selkeän tasapainoinen.


  Tunti on tason 1-2 tunti, joka tarkoittaa sitä että tunnilla annetaan haastetasoa helposta vähän vaikeampaan.

 • Astanga-flow jooga - Taso 2

  Astanga inspired joogassa tehdään modernia astangajoogaa muokattuna viikkotunneille sopivaksi. Tällä tunnilla tehdään suositun astangajoogan sarjasta valikoituja asanoita tarkasti linjattuna ja turvallisuus edellä. Tunnilla tehdään pystyasanoita, taakse ja eteentaivutuksia, voimaa kasvattavia asanoita, venyttäviä asanoita ja harjoitellaan inversioita eli ylösalaisia asanoita. Astanga on hyvin tunnettu joogan harjoittelumuoto ja antaa varmasti haastetta pitempäänkin tehneelle, mutta tunnilla annetaan myös helppoja variaatioita. Astangajooga on vinyasa-jooga, joka yhdistää tehokkaasti hengityksen ja liikkeen tehden siitä meditatiivista.

  Tunti on tason 1-2 tunti, joten sinulla tulee olla hiukan pohjaa joogasta tai muusta lajista, jossa kehonhallinta on jo tullut tutuksi. Tunti ei välttämättä sovi ensimmäiseksi joogatunniksi.

 • Total Reset syvärentoutus - taso 1

  Total Reset syvärentoutustunnilla päästämme irti pinnistyksistä ja annamme itsemme lipua totaalisen rentoutumisen tilaan. Aluksi teemme pienen aktivoivan fyysisen harjoituksen, joka auttaa meitä päästämään ulos päivän paineet sekä valmistaa kehomme ja mielemme syvempään ja miellyttävämpään kokemukseen. Tunnilla käytämme musiikkia ja mielikuvaharjoitteita apuvälineinä matkallamme rauhan äärelle. Jätä arkistressi pois ennen viikonloppua tällä tunnilla!

  Tunti on tason 1 tunti ja sopii kaikille.

 • Mindful Motion luova liike - taso 1

  Mindful Motion – luovaa liikettä ja tanssia omin askelin. Tämä tunti koostuu vapauttavista liike- ja tanssiharjoitteista, jotka ovat juuri niin vaativia kuin itse päätät. Tyyli on jokaisen oma, tanssin riemusta nauttiminen on kaiken tarkoitus. Mitään et voi tehdä väärin tällä tunnilla eikä mitään ole pakko tehdä – omien rajojen kunnioittaminen on kaiken tekemisen perusta. Oman kehon liikkeeseen tutustuminen ja sen tutkiminen avartaa usein myös mieltä ja tekee tilaa uusille näkökulmille ja mahdollisuuksille. Liike on elämää, sanotaan. Mindful Motion pohjautuu Hanna Ojalan MyDance työpajoihin, joista on tehty kaikille helposti lähestyttävä viikkotunti. 

  Tunti on tason 1 tunti ja sopii kaikille.