Suomalainen mies joogaa! Joogastudio Oululla alkaa taas omat joogaryhmät miehille helmikuussa 2021

UUDET RYHMÄT EIVÄT VALITETTAVAST TOTEUTUNEET HELMIKUUN ALUSSA. JÄRJESTÄMME MYÖHEMMIN KEVÄÄLLÄ UUDEN RYHMÄN. 
 
Helmikuussa 2021 alkaa Soturijoogan uusia ryhmiä kaksi kappaletta ja syksyltä jatkaa myös yksi ryhmä. Osallistujamäärät ryhmissä on rajattu toistaiseksi normaalia paljon pienemmiksi turvavälien toteutumiseksi. Ilmoittautuminen on nyt auki. Varaa paikkasi pian, paikkoja on vain hyvin rajattu määrä!
 
HUOM! KURSSIKERTOJA TAI VAIKKA KOKO KURSSIN VOI HALUTESSAAN SUORITTAA MYÖS ETÄNÄ LIVE-NETTIJOOGAN KAUTTA. 
 
Joogaako suomalainen mies? Kyllä se joogaa ja hyvin joogaakin. Suomalainen mies joogaa siinä missä intialainenkin. Suomalainen mies uskaltaa ja haluaa puhua isommassakin porukassa kuntosalin jälkeen saunassa joogasta ja kehonhuollosta – kiinnostuneena ja arvostaen. Näin on käynyt todistetusti. True story.
 

Ajat muuttuvat. Enää ei kiinnosta pelkästään suo, kuokka ja perkele. Suomalainen mies on kiinnostunut hyvinvoinnista nyt enemmän kuin koskaan. Korvien väli ja keho ei muuten enää kestä. Kädet alkavat käydä lyhyemmiksi kurotellessaan kalsareita lattialta.  

Sattuipa kerran asiasta keskustelemaan kaksi miesjoogaopettajaa kahvikuppien ääressä. Nämä kaksi herrasmiestä olivat Ari-Pekka Skarp ja Matti Pääaho. Molemmat olivat sitä mieltä, että olisi tarve perustaa uusi vain miehille tarkoitettu oma joogaryhmä. Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että miesten ryhmä on aidosti miesten ryhmä vasta, kun opettajakin on mies. Silloin meininki on vapaampaa ja mukana voi olla todellista veljeyttä, vertaistukea ja ymmärrystä – ja palleja myös. Lisäksi Ari ja Matti pohtivat kynnyksen alentamisesta. Miten saadaan joogamatolle ja motivoidaan pohjoisen karu ja karski sielu, jonka mielenmaisemassa on jylhä luonto, talvisota, huumorintajuinen suo ja kuokka sekä tunteva sydän? Ei se vaikeaa ole, tuumattiin.

Joten… 

Syksyllä aloitimme Soturijoogan Joogastudio Oululla ja jouduimme perustamaan yhden ryhmän sijaan kaksi. Suosio yllätti ja Soturijoogan tulii jäädäkseen. Koko syksyn on ollut mukavaa ja joogaa on tehty kunnolla yhdessä – hyvällä terveellä hengellä.  

Aloitamme tammikuussa kaksi uutta ryhmää ja yhden jatkavan. Opettajana ei ole vain yksi vaan nyt jopa kolme miesopettajaa! Tämä joogaryhmä on saanut inspiraationsa pohjoisen sisusta, jossa on jotain yhteistä joogaperinteen kanssa. Suomalainen taistelee tiensä läpi silloin kun pitää. Samoin teki intialainen 1500-luvun soturijoogi. Tässä ryhmässä joogataan miesten ehdoilla ja otetaan asia tosissaan. Luvassa on hyvinvointia keholle ja korvien väliin. Ryhmän jooga kehittää liikkuvuutta, voimaa, notkeutta ja hengitystä kehossa. Korvien välissä kehittyy taito purkaa stressiä, tulla tietoisemmaksi itsestä ja kehosta sekä taito olla läsnä. Vaikutuksen voi huomata jo ensimmäisen kerran jälkeen.

Jooga, jota teemme on sopivan helppoa, muttei pelkkää muniin puhaltelua ja istuskelua. Tässä joogassa emme myöskään pelkää hikeä. Ruostuneet rautakanget ovat enemmän kuin tervetulleita ryhmään, sillä onhan studiollamme taivuteltu niitä ilman työkaluja jo vuodesta 2014. Vaikka teemmekin joogaa tosissaan, teemme sitä huumorintajuisella otteella. Meidän ryhmässä jooga ei ole missään nimessä liian vakavaa puuhaa.

Saatat miettiä seuraavaa..

 • Onkohon minusta joogaan ja mitä tämä vaatii? Kyllä on. Jos olet mies, niin täytät kurssin vaatimukset. Muuta tämä ei vaadi. Aloitamme jokaiselle sopivista harjoituksista.
 • Pitääkö minun olla notkea? Ei pidä. Riittää, että olet notkea kuin rautakanki. Rautakanget hyötyvät joogasta erityisen paljon.
 • Sopiikohan tämä minulle kun minulla on tämä terveysongelma/vamma? Erittäin suurella todennäköiisyydellä jooga sopii sinulle. Vain vakavimmat sairaudet ovat kokonaan este joogalle. Opettajamme osaavat huomioida terveydelliset haasteet ja antavat sen mukaan henkilökohtaisesti ohjeistusta ja vaihtoehtoja, jotka sopivat terveydellisiin haasteisiin.
 • Olenko liian vanha / nuori? Et ole. Jooga ei katso ikää. On mukavaa, jos ryhmässä on eri ikäisiä miehiä.
 • Olen keholtani jonkin muotoinen ja kokoinen, sopiikohan tämä minulle? Sopii. Piste.
 • Eikö jooga ole naisten laji? Ei ole. Tämä on suuri harhakäsitys. Jooga oli lähes pelkästään miesten juttu monta tuhatta vuotta, ennen kuin länsimaissa jumppabuumi sai naiset mukaan miehiä enemmän.
 • Olen liikkunut paljon joten käykö tämä minulle liian helpoksi? Ei varmasti käy. Annamme henkilökohtaisesti haastetta niille lisää jotka sitä kaipaavat. Olemme aika hyviä arvioimaan tarpeen.
 • Minua askarruttaa tämä erityinen asia? Älä jätä asiaa vain omaan mieleesi. Älä turhaan epäröi. Soita tai laita sähköpostia meille niin vastaamme askarruttaviin kysymyksiin.

ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI!  

Mitä: Soturijoogaa miehille

Missä: Joogastudio Oulu, Tyrnäväntie 16 (Terminaali, Sisäänkäynti Joogastudio Oulu, Citydance, Liikuntakeskus voitto)

Milloin: KEVÄTKAUSI 2021

Kurssikertoja on yhteensä 19 kappaletta. 

Valitse sinulle sopiva ryhmä:

Uudet ryhmät:

 • Tiistain ryhmä klo 17.00-18.15 alkaen 2.2.2021 (Opettajana Ari-Pekka) KURSSI EI TOTEUDU.
 • Torstain ryhmä klo 18.15-19.30 alkaen 4.2.2021 (Opettajana Joonatan) KURSSI EI TOTEUDU.

  JÄRJESTÄMME KEVÄÄLLÄ 2021 UUDEN LYHYEMMÄN KURSSIN, JOSTA ILMOITAMME MYÖHEMMIN.


Kurssin pituus: 
16 kertaa (viimeinen kerta viikolla 21). Ei tunteja hiihtolomalla viikolla 10.

Hinta ja varausmaksu: Kurssin hinta 256 euroa (16 kurssikertaa x 16€), josta varausmaksuna maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä 100 euroa. 

Ilmoittautuminen ja maksaminen: Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla kurssipaikan varausmaksu 100 euroa Joogastudio Oulun verkkokaupassa. Suosittelemme ilmoittautumaan heti, jotta varmistat paikkasi tällä suositulla kurssilla. Loppuosa kurssimaksusta laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen.

Ilmoittaudu tiistain klo 17.00-18.15 uuteen ryhmään tästä.
Ilmoittaudu torstain klo 18.15-19.30 uuteen ryhmään tästä.

Meille käy myös liikuntasetelit ja edut. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen matti@joogastudio.fi, jos haluat maksaa kurssin ePassilla, Eazybreakilla, Smartumeilla, Smartum-saldolla, Smartum-kortilla, Tyky-kuntoseteillä, Edenred Virike seteleillä, Edenred Ticket Duo tai Virike kortilla. 

Kurssille mukaan: Et tarvitse omaa joogamattoa tunneille. Meillä on kaikki tarpeelliset välineet. Ota mukaan puhtaat treenivaatteet, joissa on mukava liikkua. Juomapullo ja pieni hikipyyhe voi helpottaa tunnilla oloa. 

Lisätietoa kurssin sisällöstä, ilmoittautumisesta ja maksusta: Matti Pääaho 044 5555 878 tai matti@joogastudio.fi

Ari-Pekka Skarp on työskennellyt kehon ja mielen parissa viime vuosituhannelta alkaen kamppailulajien, meditaation, taolaisten harjoitusten ja joogan parissa. Opetuskokemusta hänellä on lajeista 15 vuoden ajan muun muassa meditaatio ja mindfulness opettajana sekä tuoreimpana joogan opettajana. Ari-Pekka on myös psykologi sekä kirjailija ja on hiljattain julkaissut teoksen Mielen Laboratorio. Ari-Pekan inspiraatio ja kiinnostus on tullut sisäisestä työskentelystä. Erityisesti häntä viehättää suoran yhteyden hakeminen siihen joka kokee, elää ja havainnoi tätä maailmaa. Sisäisen työskentelyn muodot yhdistettynä fyysiseen harjoitteluun ovat tuoneet minulle kaikkein mielenkiintoisimmat haasteet. Joogassa nämä yhdistyvät upealla tavalla – fyysinen ja henkinen, ulkoinen ja sisäinen työskentely. Ari-Pekka on valmistunut Yoga Alliancen RYT-200 koulutuksen sertifioiduksi joogaopettajaksi.

Matti Pääaho on liikkunut itse koko elämänsä ja liikuttanut hymy huulessa muita ihmisiä jo 14 vuoden ajan. Siirtymä tanssinopettamisesta jooganopettamiseen tapahtui vuoden kestäneellä maailmanmatkalla, jolla hän sukelsi entistä syvemmälle joogan, meditaation ja henkisten harjoitteiden maailmaan muun muassa Pohjois-Thaimaassa, Balilla ja Intiassa. Intiassa hän kävi pitkän joogaopettaja- ja joogaterapiakoulutuksen. Matti on itse aloittanut joogansa astanga joogasta. Intialainen opettajakoulutus pohjautui voimakkaaseen klassiseen hatha joogaan. Matille on kertynyt paljon kokemusta myös monesta muusta joogatyylistä. Matin merkittävimpiä opettajia ovat Bharath Shetty, Mark Whitwell ja Janne Kontala. Matin opettamassa joogassa korostuu linjausten ja tekniikoiden oikein tekeminen sekä kehon luonnollisten reaktioiden hyödyntäminen. Tämän vuoksi turvallisuus ja terveyshyödyt ovat avainasemassa. Matin pitkä opetustausta, maanläheinen ote ja positiivinen asenne tekevät tunneista erityisiä, nautittavia ja kenen tahansa helposti aloitettavia. Matti Pääaho on E-RYT500-sertifioitu opettaja. 

Joonatan Jääskeläinen on Matti Pääahon yksi ensimmäisiä oppilaita ja sittemmin hakenut oman opettajaopintonsa Balilta. House of Om koulussa hän suoritti kansainvälisen RYT200 joogaopettajasertifikaatin painopisteenä hatha-, astanga- sekä flow-joogatyylit. Hän on myös mindfulness-meditaatio-ohjaaja Solterrenon Mindful Academystä erikoistuneena MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) -metodiin. Joonatanille joogassa on tärkeää meditatiivisen flow-tilan löytäminen erilaisten asana-kokonaisuuksien kautta. Täysi läsnäolo joogaharjoituksessa on tärkeämpää kuin tavoitteelliseen suorittamiseen tai näyttäviin jooga-asanoihin pääseminen. Toisaalta joogassa on hyvä tutustua itseensä harjoituksen kautta ja hyväksyä itselleen nekin hetket, kun läsnäolo tai keskittyminen eivät harjoituksessa toteudu. Joonatanin opetuksessa toistuvat hengityksen ja oman kehon sekä mielen jatkuva tietoinen tarkkailu sekä itsensä hyväksyminen. Joonatanin joogassa niin raskaat kuin kevyetkin asanat ovat kaikki oleellisia osia tiellä oman kehon ja mielen syvempään ymmärtämiseen.

Varaus- ja peruutusehdot: Kursseihin ei sovelleta kuluttajansuojalain etämyyntisäädöksiä. Osallistuja voi perua ilmoittautumisen ennen tai viimeistään viimeisenä kurssin alkamispäivän jälkeisenä päivänä ilman syytä, mutta varaus/ennakkomaksua ei kuitenkaan hyvitetä osallistujan peruessa ilmoittautumisensa. Viimeisen peruutuspäivän jälkeen osallistuja on velvollinen maksamaan loput kurssimaksusta. Maksamalla varaus/ennakkomaksun ja ilmoittautumalla kurssille osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden peruuttaa kurssin ennen alkamisajankohtaa. Mikäli kurssi perutaan, Joogastudio Oulu ottaa välittömästi yhteyttä osallistujiin palauttaa maksetut osallistumismaksut kokonaan. Joogastudio Oulu pidättää oikeuden myös keskeyttää kurssin force major syistä. Force major syynä voi olla yllättävä ja odottamaton este kuten toimitiloihin kohdistuma haitta tai pandemian aiheuttama haitoista (viranomaismääräykset ja suositukset, sairastuminen, karanteeni ja muut pandemian aiheuttamat poikkeukselliset esteet). Kurssin keskeytyessä Joogastudio Oulu tiedottaa osallistujille asiasta ja ilmoittaa jatkotoimenpiteistä. Kurssin keskeytyessä kurssin jatko siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan 12 kuukauden sisällä tai Joogastudio Oulu pyrkii jatkamaan opetusta vaihtoehtoisin keinoin mahdollisimman pian. Kurssin keskeytyessä force major tai pandemian syistä, Joogastudio Oulu ei ole korvausvelvollinen kurssimaksuista vaan opetus toteutetaan myöhäisempänä ajankohtana tai tavalla, joka sopii force major tilanteeseen kuten pelkästään live-nettijoogana pandemian aiheuttaessa keskeytymisen.